Wat te doen bij verlies of diefstal van mijn pinapparaat?

Neem contact op met onze klantenservice als uw pinapparaat kwijtraakt of wordt gestolen. Uw pinapparaat en de inbegrepen simkaart kunnen dan worden geblokkeerd, zodat er geen fraude kan worden gepleegd.

Alle gegevens op uw 3G-pinapparaat zijn beveiligd met een wachtwoord door uw profiel. Het is dus belangrijk dat u uw wachtwoord met niemand deelt.

Zorgen dat de gegevens veilig blijven

Geen van de gegevens die op uw 3G-pinapparaat worden opgeslagen, vormen een hoog risico. Maar als iemand toegang krijgt tot uw profiel, kan men wel informatie weergeven, zoals uw:

• Verkoper ID

• Bedrijfsnaam en -adres

• Transactieoverzicht, inclusief de locatie waar de transacties plaatsvonden

Als u met uw pinapparaat een betalingsbewijs naar uzelf stuurt, is het ook mogelijk dat bepaalde informatie over de eigenaar van de pas zichtbaar is, zoals:

• Naam Kaarthouder

• Vervaldatum

• Kaartverstrekker

• De laatste 4 cijfers van het nummer van de betaalpas

Dit is niet meer informatie dan normaal beschikbaar is op een standaard betalingsbewijs, en niet genoeg om frauduleuze activiteiten uit te voeren. Alle andere gevoelige informatie wordt tijdens transacties onmiddellijk door het apparaat versleuteld om u te beschermen.

Een pinapparaat vervangen

U kunt een vervangend pinapparaat kopen in onze webwinkel. Deze is bereikbaar via uw SumUp-profiel. Vergeet niet om een kopie van uw factuur te bewaren voor uw verzekeraar.