Bescherm gevoelige informatie tegen phishing

Het is heel belangrijk dat u geen onbekende koppelingen opent als u niet zeker weet wat de bron van een e-mail is. Phishing-aanvallers kunnen proberen u naar een nepwebsite of bijlage te leiden om vervolgens te proberen uw informatie te stelen.

Oplichters kunnen proberen u ertoe te brengen een bijlage te openen. Zodra zo'n bijlage is gedownload, kan deze direct uw informatie downloaden en delen. Open nooit bijlagen zonder eerst te weten dat ze van een legitieme bron afkomstig zijn.

Neem bij twijfel over een e-mail of bijlage contact op met de afzender voor meer informatie. Onthoud dat banken u nooit e-mails met bijlagen zullen sturen.

SumUp zal nooit persoonlijke informatie zoals uw aanmeldgegevens, burgerservicenummer, bankrekeninggegevens of betaalpasgegevens opvragen via e-mail, sms of telefoon.

Deze informatie is alleen voor u bestemd. Deel deze informatie met niemand.

Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende profielen, accounts en platforms. Op die manier blijven uw andere accounts veilig als één wachtwoord wordt gecompromitteerd.

Installeer betrouwbare antivirussoftware en houd deze up-to-date voor een betere bescherming als u per ongeluk een schadelijke koppeling of bijlage opent.

Het is ook belangrijk om te weten hoe een scam-e-mail eruitziet, zodat u phishing-aanvallen kunt herkennen.

Denkt u dat uw persoonlijke gegevens zijn gecompromitteerd? Verander dan onmiddellijk uw wachtwoorden en meld het incident aan security@sumup.com met als onderwerp 'Phishing attack'.