Hoe schakel ik SCA in?

1. Zorg ervoor dat uw SumUp-app up-to-date is;

2. Meld u aan bij uw SumUp-app op de telefoon die u gebruikt om uw onlinebetalingen goed te keuren;

3. Selecteer 'Meer' in de rechterbenedenhoek van het scherm;

4. Kies 'Beveiliging van betaalpas';

5. Tik op de schuifregelaar om sterke cliëntauthenticatie in te schakelen;

6. U ontvangt een sms met een unieke verificatiecode. Voer deze code in onder het kopje 'Telefoonverificatie' in de app in en druk op 'Bevestigen'.

Belangrijk:

Deze beveiligingsmaatregelen zijn vanaf maart 2021 verplicht voor onlinebetalingen.

NB: Als u deze optie voor uw betaalpas hebt ingeschakeld en de transactie nog steeds mislukt, kunt u overwegen om contact op te nemen met de eigenaar van de webwinkel of een andere betaalmethode gebruiken.

Om de SCA-functie sneller en veiliger te maken, kunt u verificatie met uw vingerafdruk of gezichts-ID inschakelen. Tik daarvoor op de schakelknop 'Touch ID' onder 'Beveiliging van betaalpas'.

We adviseren u om pushmeldingen in te schakelen voor de SumUp-app om meldingen op uw telefoon te ontvangen wanneer uw betaalpas online wordt gebruikt.