Zobrazenie objednávok

  1. V rámci svojho SumUp profilu kliknite na možnosť „Online obchod“, ktorú nájdete v menu na ľavej strane obrazovky.

  2. Vyberte možnosť „Objednávky“.

Prípadne prejdite na stránku s prehľadom online obchodu so zobrazením posledných piatich objednávok a prezrite si všetky objednávky kliknutím na „Zobraziť všetky objednávky“.

Zobraziť si môžete všetky objednávky alebo iba tie, ktoré ešte neboli vybavené. Po kliknutí na konkrétnu objednávku uvidíte viac informácií (objednané položky, údaje o zákazníkovi, informácie o doručení a pod.).

Upozorňovanie na objednávky

Ak chcete vedieť o nových objednávkach, aktivujte si príslušné upozornenia.

Zmena stavu objednávky

Ak ste si z prehľadu vybrali konkrétnu objednávku, môžete zmeniť jej stav. K dispozícii budete mať nasledujúce možnosti:

Toto je štandardný stav všetkých nových objednávok. Nevybavené objednávky musíte spracovať, zabaliť a prípadne aj poslať.

Ak je objednávka pripravená na vyzdvihnutie, vyberte stav „Pripravené na vyzdvihnutie“. Zákazníkovi bude následne automaticky odoslané príslušné upozornenie.

Ak bola objednávka vybavená, vyberte stav „Vybavené“. Zákazníkovi bude následne automaticky odoslané príslušné upozornenie.

Ak už s objednávkou nepotrebujete pracovať a nechcete ju už vidieť, archivujte ju. V zozname bude následne označená šedou farbou.

V prípade potreby môžete zmeniť to, akým spôsobom bude zákazník informovaný o svojej objednávke.

Akým spôsobom obdržím svoje finančné prostriedky?

Prečítajte si viac o tom, ako funguje poukazovanie platieb a zistite, kedy obdržíte svoje peniaze.