Bemærk:

Kreditfunktionen er kun tilgængelig via dashboardet under din SumUp-profil.

Opret en kreditnota fra en faktura

Med SumUp Fakturaer kan du oprette en kreditnota direkte fra en faktura. Dette annullerer hele eller en del af det fakturerede beløb. Når du opretter en kreditnota fra en faktura, ændrer dette status til “betalt” eller “delvist betalt” baseret på beløbet på kreditnotaen.

Følg nedenstående trin for at oprette en kreditnota fra en faktura:

1. Log ind på din SumUp-profil.

2. Klik på fanen “Fakturaer”.

3. Åbn den faktura, som du vil oprette en kreditnota for.

4. Klik på symbolet med tre prikker øverst til højre på skærmen og derefter på “Opret“.

5. Vælg “Kreditnota“. Et nyt vindue med en kladde til en kreditnota åbnes.

Bemærk: For at fjerne irrelevante produkter skal du klikke på symbolet med tre prikker i slutningen af produktlinjen og derefter vælge “Slet linje”.

6. Når kreditnotaen er klar, skal du klikke på "Gem" for at gemme den som en kladde til en kreditnota eller på "Godkend" for at færdiggøre kreditnotaen.

Opret en enkeltstående kreditnota

Med SumUp Fakturaer kan du oprette en enkeltstående kreditnota, der ikke er knyttet til den oprindelige faktura. Det er nyttigt i tilfælde, hvor den oprindelige faktura ikke findes under din SumUp Fakturaer-konto.

Sådan opretter du en enkeltstående kreditnota:

1. Log ind på din SumUp-profil.

2. Klik på fanen “Fakturaer”.

3. Vælg afsnittet “Kreditnotaer“.

4. Klik på knappen “Ny kreditnota“.

5. Indtast kreditnotaoplysningerne: Kontaktoplysninger til kunden, oplysninger om produktet, pris osv.

6. Når kreditnotaen er klar, skal du klikke på "Gem" for at gemme den som en kladde til en kreditnota eller på "Godkend" for at færdiggøre kreditnotaen.

Bemærk:

Du bør kun oprette en enkeltstående kreditnota for en faktura, der ikke allerede er registreret i SumUp Fakturaer. Vi anbefaler, at kreditnotaer oprettes ud fra eksisterende fakturaer, da de derefter automatisk knyttes til hinanden.

Rediger en godkendt kreditnota

Hvis du opdager, at en godkendt kreditnota ikke er korrekt, kan du redigere oplysningerne fra din SumUp Fakturaer-konto.

Følg disse trin for at redigere en kreditnota:

1. Log ind på din SumUp-profil, og klik på fanen “Fakturaer”

2. Vælg afsnittet “Kreditnotaer“.

3. Åbn den kreditnota, du vil redigere.

4. Klik på symbolet med tre prikker øverst til højre på skærmen og derefter på “Rediger“.

5. Rediger oplysningerne, så de er korrekte, og klik derefter på “Gem“.

6. Du kan derefter sende den opdaterede kreditnota til din kundes e-mailadresse ved at klikke på “Send“.