Generel brug

Din enhed har 4 blå lamper nederst på kortlæseren, og de fungerer således:

• Når du tænder for SumUp Air, blinker et LED for at vise, at enheden er aktiveret. Det vil fortsætte med at blinke hvert 4. sekund for at vise, at enheden stadig er tændt.

• LED'erne blinker også, når der er etableret en forbindelse mellem kortlæseren og en smartphone/tablet.

• Hvis du behandler en NFC-transaktion, blinker en enkelt LED. Når kortet lægges på læseren, blinker alle 4 LED'er.

• LED'erne fortæller dig også om din læsers batteriniveau. 4 LED'er betyder 100 %, 3 betyder 75 % osv. Hvis kun et enkelt LED blinker, skal du oplade din læser.

Sæt kortet i åbningen øverst på din SumUp Air. Chippen skal vende mod dig.

• Læg kortet på kortlæserens skærm i 1-2 sekunder ved kontaktløse betalinger (NFC).

• Betal med Google Pay og Apple Pay ved at holde din smartphone/dit smartwatch over kortlæseren.

Du kan få mere information om at modtage kortbetalinger i vores vejledning.

SumUp Air er beregnet til brug på steder, hvor den omgivende temperatur er mellem 0° C og 40° C. Hvis din kortlæser udsættes for lave eller høje temperaturer, kan den blive blokeret. Vi har indbygget sikkerhedssensorer i SumUp Air for at beskytte den imod manipulation. Du kan forhindre, at den automatiske sikkerhedslås aktiveres ved at undgå at være voldsom, når du bruger læseren, eller udsætte den for stød. Når sikkerhedslåsen er udløst, er kortlæseren låst permanent.

Opladning

For at sikre optimal behandlingshastighed skal du sørge for, at din kortlæser altid er mindst 25 % opladet. Vi anbefaler at oplade den månedligt, selvom du ikke bruger din SumUp Air regelmæssigt.

Du kan se batteriniveauet på læserens skærm og ved hjælp af LED'erne på kortlæseren (se flere oplysninger i afsnittet om ‘LED-signaler‘).

Oplad din kortlæser med micro-USB-kablet, der følger med i æsken, ved at slutte det til en computer eller strømforsyning. Bare rolig, du kan stadig bruge din Air kortlæser, imens den oplader, og når den når 100 %, kan du behandle op til 500 transaktioner, før den skal oplades igen.

Forbindelser

Din kortlæser kræver en Bluetooth-forbindelse på 4.0 eller højere. SumUp Appen bruger internetforbindelsen fra din smartphone eller tablet, men filstørrelsen på de data, der overføres mellem din enhed og din kortlæser, er meget lille og bør ikke påvirke dit dataabonnement væsentligt.

Salgshistorik

I afsnittet "Salg" under din SumUp-profil finder du en liste over alle transaktioner, der er udført med SumUp, sammen med oplysninger som dato, tidspunkt og transaktionsbeløb. Hvis du har brug for at sende en kvittering til en kunde igen, kan du gøre det her.

Indstillinger

Følgende funktioner er tilgængelige i indstillingerne i SumUp Appen:

• Drikkepenge – Indstil fast drikkepengebeløb for din læser

• Udskrivning – Par læseren med en printer i nærheden

• Medarbejdere – Tilføj medarbejdere, så de kan bruge din læser

• Skatter – Juster momsprocenterne for dine produkter og tjenester

• Support – Find din kortlæser for at parre den med din mobiltelefon, få adgang til Supportcenter eller send en e-mail til vores Support Team.

Min profil

Your Merchant ID can be found in the top right corner of your SumUp profile alongside the profile symbol, under which you can find information relating to your SumUp profile.

Udstedelse af refunderinger

Udsted refunderinger med SumUp Appen. Vil du vide mere? Besøg vores artikel Refunder transaktioner for at få flere oplysninger.

Standby-mode vs. slukket

Din SumUp Air går i standby-mode, når den ikke har været i brug i et stykke tid. Men bare rolig, den holder forbindelsen til din enhed. Du kan også slukke for din kortlæser ved at holde tænd/sluk-knappen nede i cirka 3 sekunder.