Genkend phishing-svindel

Svindlere forsøger at gøre deres ofre bekymrede og udnytte situationen ved at påstå, at meget står på spil, eller at der er et presserende behov for handling. Hvis du modtager en uventet e-mail, skal du overveje, om oplysningerne, konteksten og sproget giver mening.

Svindlere kan forsøge at skjule, hvor en e-mail egentlig kommer fra. Tjek oplysningerne om og i e-mailen for at sikre, at den kommer fra den rigtige adresse eller det rigtige domæne. De fleste virksomheder bruger ikke domæner med gratis tilmelding som @yahoo eller @gmail

Al kontakt via e-mail fra SumUp kommer fra en @sumup-e-mailadresse. Enhver kontakt, der hævder at være SumUp, men som bruger et andet domæne, prøver at snyde dig.

Phishing-svindlere kan forsøge at lokke dig til at klikke på et link. Når du har klikket, kan en falsk webside eller vedhæftet fil blive indlæst og forsøge at stjæle dine oplysninger. Det er vigtigt ikke at åbne links, du ikke kan genkende.

Hvis du er usikker på, om et link er i orden, kan du tjekke det ved at holde musen over linket, indtil destinations-URL'en vises i nederste hjørne af din skærm. Alternativt kan du højreklikke på linket, vælge "Kopiér URL-adresse" og indsætte det i et separat dokument.

Svindlere ændrer konstant deres tilgang, men du kan stadig beskytte dig selv mod phishing på forskellige måder.

Hvis du mener, at dine personlige oplysninger kan være kompromitteret, skal du straks ændre dine adgangskoder og rapportere hændelsen til security@sumup.com med emnelinjen: "Phishing attack".