Beskyt følsomme oplysninger mod phishing

Hvis du er usikker på kilden til en e-mail, er det utroligt vigtigt ikke at åbne ukendte links i denne e-mail. Phishing-angreb kan forsøge at sende dig videre til en falsk webside eller vedhæftet fil, der forsøger at stjæle dine oplysninger.

Svindlere kan prøve at få dig til at åbne en vedhæftet fil. Når den er downloadet, kan den vedhæftede fil øjeblikkeligt downloade og dele dine oplysninger. Åbn aldrig vedhæftede filer uden først at vide, at de kommer fra en legitim kilde.

Hvis du er i tvivl om en e-mail eller vedhæftet fil, skal du kontakte afsenderen for at få flere oplysninger. Husk, at banker aldrig sender dig e-mails med vedhæftede filer.

SumUp vil aldrig anmode om personlige oplysninger som f.eks. dine loginoplysninger, dit personnummer, dine bankkontooplysninger eller kortoplysninger via e-mail, sms eller telefonisk.

Disse oplysninger tilhører kun dig, lad være med at dele dem med nogen.

Brug forskellige adgangskoder til forskellige profiler, konti og platforme. På den måde forbliver alle andre konti sikre, selvom en adgangskode bliver kompromitteret.

Installer pålidelig antivirussoftware, og hold den opdateret for at få bedre beskyttelse, hvis du ved et uheld åbner et link eller en vedhæftet fil, der er ondsindet.

Det er også vigtigt at vide, hvordan en scam-e-mail ser ud, så du kan genkende phishing-angreb.

Hvis du mener, at dine personlige oplysninger kan være kompromitteret, skal du straks ændre dine adgangskoder og rapportere hændelsen til security@sumup.com med emnelinjen: "Phishing attack".