Minimer risikoen for tilbageførsel

Du kan minimere risikoen for en utilsigtet tilbageførsel eller anmodning om indhentning af oplysninger ved at gøre følgende:

• Sørg for, at dine kunder kender virksomhedsnavnet, der blev indtastet under registreringen, da dette navn vises på din kundes kontoudtog. Hvis du vil ændre virksomhedens navn, bedes du kontakte vores Support Team.

• Hvis kunden ønsker at foretage en betaling med et kreditkort fra en virksomhed, kan du anmode om at sende en kopi af kvitteringen til virksomhedens regnskabsafdeling.

• Sørg for at undgå dobbeltbetalinger. Når du bruger SumUp til at lave transaktioner vil du modtage en live bekræftelse, om betalingen var vellykket. Dette signaleres af et grønt flueben, hvorefter du kan give kunden en kvittering. Hvis det ikke lykkedes, vil du se et rødt kryds eller et rødt udråbstegn. Derudover kan du altid kontrollere din salgshistorik i din SumUp App eller i din SumUp-profil.

• Svar hurtigt på anmodninger om hentning. Både kunder og kortudstedende banker kan anmode om kopier af salg og kreditudkast. Se denne vejledning om anmodninger om hentning for at få flere oplysninger.

.

• For at forhindre, at din kunde ikke kan identificere gebyret på dit kontoudtog, er det tilrådeligt at informere din kunde på forhånd om, at SumUp vil fremgå af bankkontoudtoget som ejer af bankkontoen, men dit virksomhedsnavn vil blive vist i referencen (SUMUP* virksomhedsnavn).

• Da SumUp tilbyder funktionen til at sende en kvittering til din kunde via e-mail eller tekstbesked (eller tilslutte en kompatibel kvitteringsprinter), anbefaler vi også at bruge denne funktion. Udover denne mulighed kan du også oprette en standard håndskrevet kvittering. Ved at gøre det kan du forsikre dig om, at din kunde har en påmindelse/bevis på betalingen, hvis han skulle have problemer med at identificere gebyret på sit kontoudtog.

Sikkerhedstips til modtagelse af kortbetalinger

• Hvis du ønsker at refundere en kunde for en betaling, skal du altid udstede refusionen direkte tilbage til betalingskortet. Hvis du skal levere en refundering via kontanter, check eller postanvisning, skal du sørge for at få en underskrevet aftale om, at din kunde modtog refunderingen.

• Vi anbefaler at have klienten foran dig for at sikre problemfri behandling af en sikker kortpræsenteret transaktion.

• Chip og PIN giver ekstra sikkerhed, når den bruges på en SumUp-chipaktiveret terminal.

• Sørg for, at kreditkortet ikke er beskadiget – behold kortet under betalingstransaktionen, så du kan undersøge det.

Sikkerhedstips til at forhindre svindel

• Sørg for at fakturerings- og forsendelsesadresser stemmer overens – Hvis du sender et produkt, skal du kontrollere, om fakturerings- og leveringsadresserne stemmer overens. Hvis de ikke stemmer overens, skal du spørge din kunde hvorfor. Deres svar skal give mening rent praktisk. Hvis det ikke gør det, bør du ikke modtage betalingen. Hvis du har spørgsmål om at acceptere en betaling, er du altid velkommen til at kontakte os.

• Godkend betalinger med den rigtige klients underskrift. I nogle tilfælde vil kunden blive bedt om at underskrive på din smartphone eller tablet i stedet for at indtaste PIN-koden. Det er ikke muligt at vælge mellem PIN-kode og underskrift. Kortet bestemmer selv den foretrukne autoriseringsmetode. Sammenlign underskriften med den, der er på kortets bagside. Tjek yderligere legitimation, hvis det er nødvendigt. Hvis kortet er usigneret, skal du anmode om et foto-id, der har en signatur, og få kortholderen til at underskrive kortet. Den bedste løsning er at bede om, at betalingen foretages med et andet kort. Underskriv aldrig skærmen på kundens vegne.

• Ved chip og signatur-betalinger har forhandleren ansvaret for at kontrollere underskriftens legitimitet.

• Vær sikker på, at kreditkortet tilhører kunden.

• Ved transaktioner af høj værdi (f.eks. over 75.000 DKK for transaktioner, hvor kortet er til stede, eller over 40.000 DKK, hvor kortet ikke er til stede) skal du sørge for at anmode om et foto-id for at kontrollere, at kortet tilhører kunden.

• Leveringsbekræftelse: Hvis du sender et produkt, skal du sørge for at gemme sporingsoplysningerne og en leveringskvittering. Ved store ordrer kræves en underskriftsbekræftelse ved levering.

Ting, du bør undgå

• Indtast det fulde beløb for salget – lad være med at opdele salget i flere mindre beløb. Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at opdele et beløb i flere transaktioner for at undgå sikkerhedsgrænser for din kundes kort, da dette er i strid med vores bankpartneres vilkår og betingelser. Vores sikkerhedssystem indeholder foranstaltninger, som registrerer delte transaktioner.

• Underskriv aldrig skærmen på kundens vegne. Valider altid betalingen med en underskrift (hvis signaturen mangler, eller hvis signaturen er uacceptabel, vil den officielle repræsentation af informationsanmodningen/tilbageførslen ikke blive anerkendt af udstederen).

• Vær opmærksom på, at selvfinansiering (modtagelse af betaling med dit eget kort) er forbudt baseret på vores bankpartneres vilkår og betingelser. Vores sikkerhedssystem indeholder foranstaltninger, som registrerer tegn på selvfinansiering. Sådanne transaktioner bliver refunderet.