Kuinka tiedän, onko lasku maksettu?

Kun olet lähettänyt laskun, asiakas näkee laskun yhteenvedon (nimikkeet, hinnat jne.) sekä maksupainikkeen.

Asiakas voi joko maksaa laskun suoraan napsauttamalla sähköpostissa olevaa ”Maksa tämä lasku” ‑linkkiä tai ladata laskun PDF-tiedostona ja napsauttaa laskussa olevaa linkkiä. Molemmat vaihtoehdot ohjaavat asiakkaan verkkomaksupäätteelle, jossa häntä pyydetään antamaan luottokorttitietonsa ja napsauttamaan ”Maksa XX”.

Kun asiakkaasi on suorittanut maksun, laskun tilaksi vaihtuu ”Maksettu”. Sinulle ja asiakkaallesi ilmoitetaan maksun tilasta sähköpostitse.

Huomaa:

Kun olet luomassa laskua, voit lisätä automaattisen maksumuistutuksen erääntyneistä laskuista. Vaihtoehtoisesti voit lähettää tai jakaa laskuja ja laskujen maksulinkkejä uudelleen.

Maksun tilan muuttaminen

Jos asiakkaasi maksaa jollakin muulla maksutavalla, esimerkiksi käteisellä tai pankkisiirrolla, voit helposti muuttaa maksun tilaa.

Laskun tilan muuttaminen SumUp-profiilissa

Valitse Laskut-osiosta vastaava lasku ja sen jälkeen ”Lisää maksu”. Lisää tarvittaessa kuvaus ja valitse laskun maksupäivä. Napsauta ”Tallenna”, jotta laskun tila vaihtuu ”lähetetystä” tai ”nähdystä” ”maksetuksi”.

Laskun tilan muuttaminen SumUp-sovelluksessa

Napsauta vain kyseistä laskua ja sen jälkeen kolmea pistettä, ja valitse ”Lisää maksu”. Valitse sen jälkeen laskun maksupäivä napsauttamalla ”Maksupäivä” ja sitten ”Tallenna”. Laskun tila vaihtuu nyt ”lähetetystä” tai ”nähdystä” ”maksetuksi”.