Avaa CSV-malli

Kun olet ladannut CSV-tuontimallin laitteellesi, avaa se ohjelmassa, joka pystyy muokkaamaan CSV-tiedostoja, kuten Microsoft Excelissä tai Google Sheetsissä.

Miten CSV-tiedostoja käytetään?

CSV on tietojen keräämiseen ja muokkaamiseen tarkoitettu tiedostomuoto. CSV-tiedostoa voi muokata tuomalla sen Microsoft Exceliin tai Google Sheetsiin.

Lisää nimikkeiden tiedot

Nimikkeiden tietoja voi lisätä seuraaviin CSV-tiedoston sarakkeisiin. Pakolliset kentät on lihavoitu. CSV-tiedosto on englanninkielinen, mutta voit täyttää useimmat kentät haluamallasi kielellä.

• Item name – nimikkeen nimi, esim. paita

• Variations – nimeä ja luo yksinkertaisia nimikevariantteja, esim. pieni, keskikokoinen, suuri

• Option set 1, 2, 3, 4 – nimeä ja luo monitahoisia variantteja yhdistelemällä useita ominaisuuksia, esim. koko, väri, materiaali

• Option 1, 2, 3, 4 – jos luot monitahoisia variantteja, lisää eri vaihtoehtojen muodostamat vaihtoehtojoukot. Niistä muodostetaan automaattisesti kaikki mahdolliset vaihtoehtoyhdistelmät, esim. (koko) pieni, keskikokoinen, suuri; (väri) punainen, sininen, vihreä; (materiaali) puuvilla, vakosametti, denim.

• Is variation visible (Yes/No) – vaihtojoukkojen avulla luotujen monitahoisten varianttien tapauksessa kirjoita ”Yes”, jos variantti näytetään, ja ”No”, jos se piilotetaan.

Kun luot variantteja, lisää ne alkuperäisen nimikerivin alapuolella olevalle riville.

• Price – nimikkeen tai variantin tämänhetkinen hinta

• On sale in Online Store? – määritä nimike alennuksessa olevaksi kirjoittamalla ”Yes”. Jos tämä on nimikkeen normaali hinta, kirjoita ”No”.

• Regular price (before sale) – jos nimike on määritetty alennuksessa olevaksi, syötä alkuperäinen, ennen alennusta käytössä ollut hinta, jotta asiakkaat näkevät alennuksen määrän.

• Tax rate (%) – tähän nimikkeeseen tai varianttiin sovellettava verokanta

Jos käytät nimikevariantteja, kirjoita yllä olevat tiedot variantteja vastaaville riveille ja jätä nimikerivi tyhjäksi.

• Track inventory? – seuraa nimikkeen tai variantin varastotasoa kirjoittamalla ”Yes”, muussa tapauksessa kirjoita ”No”.

• Quantity – nimikkeen tai variantin alkuperäinen varastomäärä. Tämä kenttä on pakollinen, jos varastoseuranta on käytössä.

• SKU – yksilöllinen varastokoodi yksittäisten nimikkeiden tai varianttien seurantaa varten

Jos käytät nimikevariantteja, kirjoita yllä olevat tiedot variantteja vastaaville riveille ja jätä nimikerivi tyhjäksi.

• Description – nimikkeen kuvaus, jota käytetään verkkokaupassa ja laskuissa

• Category – sen nimikekategorian nimi, johon nimikkeesi tallennetaan.

• Display colour in POS checkout – värikoodi, jonka mukaisina nimikkeet näkyvät kassalla. Valitse seuraavista vaihtoehdoista ja kirjoita värin nimi englanniksi:

”Light red” – vaaleanpunainen
”Dark red” – tummanpunainen
”Pink” – pinkki
”Orange” – oranssi
”Light green” – vaaleanvihreä
”Dark green” – tummanvihreä
”Yellow” – keltainen
”Light blue” – vaaleansininen
”Dark blue” – tummansininen
”Purple” – violetti
”Grey” – harmaa
”Black” – musta
  • Image 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 – lisää enintään 7 kuvaa lisäämällä kullekin kuvalle URL-osoite.

Jos käytät nimikevariantteja, kirjoita yllä olevat tiedot variantteja vastaaville riveille ja jätä nimikerivi tyhjäksi.

• Display item in Online Store? (Yes/No) – aseta nimike myyntiin verkkokauppaasi kirjoittamalla ”Yes”, muussa tapauksessa kirjoita ”No”.

• SEO title (Online Store only) – nimikkeen otsikko, joka näytetään Google-hauissa ja joka parantaa nimikkeesi löydettävyyttä.

• SEO description (Online Store only) – nimikkeen kuvaus, joka näytetään Google-hauissa ja joka parantaa nimikkeesi löydettävyyttä.

Jos käytät nimikevariantteja, kirjoita yllä olevat tiedot variantteja vastaaville riveille ja jätä nimikerivi tyhjäksi.

Kun olet tehnyt muutokset, tallenna tiedosto CSV-muodossa. Lue, miten voit tallentaa tiedostoja CSV-muodossa Microsoft Exceliä ja Google Sheetsiä varten.

Tuo nimikkeesi

Kun olet täyttänyt mallin, voit tuoda nimikkeesi SumUpiin.