Arvonlisäveron käyttöönotto

1. Napsauta SumUp-profiilisi oikeassa yläkulmassa olevaa profiilisymbolia.

2. Valitse ”Verot”.

3. Kytke ”Veloita arvonlisävero” ‑valitsin päälle.

Jos haluat poistaa arvonlisäveron käytöstä kassanäytöltäsi ja nimikkeistäsi, palaa veronäytölle ja kytke valitsin pois päältä.

Mukautettujen verokantojen lisääminen

1. Napsauta SumUp-profiilisi oikeassa yläkulmassa olevaa profiilisymbolia.

2. Valitse ”Verot”.

3. Lisää uusia mukautettuja verokantoja vierittämällä kohtaan ”ALV-kannat” ja valitsemalla ”Muokkaa”.

4. Valitse ”Lisää uusi ALV-kanta”.

5. Syötä nimi ja prosenttimäärä ja valitse sitten ”Tallenna”.

6. Sovella oletusarvoista verokantaa nimikkeisiin ja kassamyynteihin vierittämällä kohtaan ”Oletusarvoisesti käytettävä verokanta” ja valitsemalla ”Muokkaa”.

7. Valitse jokin olemassa olevista verokannoista oletusarvoisesti käytettäväksi ja valitse sitten ”Tallenna”.

Muokkaa tai poista verokantoja napauttamalla kohtaa ”ALV-kannat” ja valitsemalla ”Muokkaa”. Tee muutokset tai napauta verokannan vieressä olevaa roskakorikuvaketta.

Voit valita hintojesi näyttötavan kassalla. Kytke ”Näytä arvonlisäveron sisältävät hinnat” ‑valitsin päälle, jos haluat, että näytettävät hinnat sisältävät arvonlisäveron, ja pois päältä, jos et halua hintojen sisältävän arvonlisäveroa.

Verokantojen käyttäminen

Valitse oikea verokanta kullekin nimikkeelle Muokkaa nimikkeitä ‑toiminnolla tai valitse oikea verokanta maksuvaiheessa. Seuraa myynteihisi sovellettuja verokantoja käyttämällä SumUpin raportteja.