Hyvityslaskutoiminto on käytettävissä ainoastaan käyttäjäsivulla SumUp-profiilissasi.

Luo hyvityslasku laskusta

SumUp Laskujen avulla voit luoda hyvityslaskun suoraan lähettämästäsi laskusta ja peruuttaa laskutetun summan kokonaan tai osittain. Kun luot hyvityslaskun laskusta, alkuperäisen laskun tilaksi vaihtuu ”maksettu” tai ”osittain maksettu” hyvityslaskun summasta riippuen.

Luo hyvityslasku laskusta seuraavasti:

1. Kirjaudu SumUp-profiiliisi.

2. Napsauta Laskut-välilehteä

3. Avaa lasku, josta haluat luoda hyvityslaskun.

4. Napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse sitten ”Luo”.

5. Valitse ”Hyvityslasku”. Hyvityslaskuluonnoksen sisältävä ikkuna avautuu.

Huomaa: Voit poistaa asiaan kuulumattomia nimikkeitä napsauttamalla nimikerivin lopussa olevia kolmea pistettä ja valitsemalla sitten ”Poista rivi”.

6. Kun hyvityslasku on valmis, tallenna hyvityslaskuluonnos napsauttamalla ”Tallenna” tai viimeistele hyvityslasku napsauttamalla ”Viimeistele”.

Luo erillinen hyvityslasku

SumUp Laskut ‑työkalun avulla voit luoda erillisen hyvityslaskun, jota ei ole liitetty alkuperäiseen laskuun. Voit käyttää tätä toimintoa, jos alkuperäinen lasku ei ole luotu SumUp Laskut ‑palvelussa.

Luo erillinen hyvityslasku:

1. Kirjaudu SumUp-profiiliisi.

2. Napsauta Laskut-välilehteä

3. Valitse Hyvityslaskut-osio.

4. Napsauta ”Uusi hyvityslasku” ‑painiketta.

5. Anna hyvityslaskun tiedot: asiakkaan yhteystiedot, nimikkeen tiedot, hinta jne.

6. Kun hyvityslasku on valmis, tallenna hyvityslaskuluonnos napsauttamalla ”Tallenna” tai viimeistele hyvityslasku napsauttamalla ”Viimeistele”.

Huomaa:

Luo erillinen hyvityslasku vain siinä tapauksessa, että alkuperäistä laskua ei ole tallennettu SumUp Laskut ‑palveluun. Suosittelemme, että hyvityslaskut luodaan olemassa olevista laskuista, koska ne voidaan silloin täsmätä automaattisesti toisiinsa.

Muokkaa valmista hyvityslaskua

Jos huomaat, että valmis hyvityslasku on virheellinen, voit muokata sen tietoja SumUp Laskut ‑tililläsi.

Voit muokata hyvityslaskua seuraavasti:

1. Kirjaudu SumUp-profiiliisi ja napsauta Laskut-välilehteä

2. Valitse Hyvityslaskut-osio.

3. Avaa muokattava hyvityslasku.

4. Napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse ”Muokkaa”.

5. Korjaa virheelliset tiedot ja napsauta sitten ”Tallenna”.

6. Tämän jälkeen voit lähettää päivitetyn hyvityslaskun asiakkaasi sähköpostiosoitteeseen napsauttamalla ”Lähetä”.