Näin lähimaksut toimivat

Asiakkaat voivat käyttää lähimaksua asettamalla lähimaksukorttinsa tai lompakkosovelluksensa (kuten Google Pay tai Apple Pay*) kortinlukijan yläosaa vasten.

Kun lukijaa on kosketettu kortilla tai yhteensopivalla laitteella, kuulet äänimerkin, ja 4 LED-valoa syttyvät onnistuneen siirron merkiksi.

Alle 50 euron maksutapahtumia ei yleensä tarvitse valtuuttaa, mutta tätä suuremmat maksutapahtumat on valtuutettava asiakkaan PIN-koodilla. Tämä raja on kortinhaltijan pankin asettama, ja se voi vaihdella pankista ja maasta riippuen.

Lähimaksuvaihtoehdon tarjoavat kortit tunnistaa tästä logosta:

Mitkä ovat lähimaksujen kulut?

Lähimaksutapahtumat käsitellään samalla tavalla kuin sirulla ja PIN-koodilla tehdyt maksutapahtumat. Niistä veloitetaan siis sama välityspalkkio. Kaikki maksutapahtumista veloitettavat maksut on lueteltu hinnoittelua ja maksuja käsittelevässä oppaassamme.

Huomaathan, että joissakin tapauksissa pankkikorteilla tehdyt lähimaksut saatetaan käsitellä luottokorttimaksuina.

________________

*Lompakkosovelluksia voi käyttää SumUp-laitteiden kanssa vain, jos sovellukseen tallennettu kortti on palvelumme hyväksymä. Täältä löydät luettelon hyväksytyistä korteista.