Tulostus on mahdollista vain, kun 3G-kortinlukija on yhdistetty Wi-Fi- tai matkapuhelinverkkoon.

Kuittien tulostaminen

Tulostus tarvittaessa tai automaattinen tulostus

Voit valita joko tulostuksen tarvittaessa tai automaattisen tulostuksen jokaisen maksutapahtuman jälkeen. Voit muuttaa tätä asetusta milloin tahansa:

1. Siirry 3G:n nuolinäppäimillä ensin valikon kohtaan ”Laitteen asetukset”.

2. Valitse sitten ”Tulostin”.

3. Valitse ”Kuitin autom. tulostus”.

4. Kytke ominaisuus ”päälle” tai ”pois päältä”.

Jos automaattinen tulostus on poissa käytöstä, kuittivaihtoehdot tulevat näkyviin ”Maksu hyväksytty” ‑viestin jälkeen. Valitse vain ”Tulosta kuitti”. Muussa tapauksessa, eli jos automaattinen tulostus on käytössä, kuitit tulostuvat automaattisesti ”Maksu hyväksytty” ‑näytön jälkeen.

Tärkeää:

Varmista, että kortinlukija on kiinnitetty tulostimeen ennen kuin veloitat maksun painamalla vihreää valintamerkkiä. Jos kiinnität sen maksutapahtuman aloittamisen jälkeen, tulostaminen ei ole mahdollista.

Tulosta kuitteja aiemmista maksutapahtumista

Voit tulostaa kuitin milloin tahansa myyntihistoriastasi:

1. Selaa nuolilla kohtaan ”Myyntihistoria” ja valitse oikea maksutapahtuma.

2. Valitse sitten ”Kuitti”.

3. Täällä voit valita joko kuitin tulostamisen tai sen lähettämisen sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Kuittien repeytyminen ja paperi jumissa ‑virhe

Repäise kuitit poikittaissuunnassa ja ylöspäin itseäsi kohti. Katso selvennys alla olevasta kuvasta.

Jos kuitti repeytyy väärin, tulostimeen voi tulla paperin loppumisesta kertova virheilmoitus. Näin korjaat tilanteen:

1. Työnnä tulostimen kansi auki

2. Vedä hieman paperia ulos.

3. Sulje kansi uudelleen.

Paperirullan vaihtaminen

Jokaisessa tulostimessa on 3 paperirullaa (1 tulostimeen asetettu ja 2 täyttörullaa). Myöhemmin täyttörulliksi käyvät rullat, joiden leveys on 57 mm ja halkaisija 30 mm.

Kun tulostimesta loppuu paperi, kortinlukijaasi tulee tästä kertova viesti. Kun kuittipaperi alkaa loppua, tulostetuissa kuiteissa näkyy heikkoja punaisia viivoja. Voit vaihtaa rullan seuraavasti:

1. Työnnä kansi auki.

2. Aseta uusi paperirulla tulostimeen alla olevan kuvan mukaisesti.

3. Sulje kansi uudelleen.

Latausasema

Kun tulostin on kytketty virtalähteeseen, se lataa sekä itseään että siihen liitettyä 3G-kortinlukijaa. Tulostimen latausportin vieressä oleva punainen LED-valo palaa latauksen aikana. Kun akku on ladattu täyteen, valo muuttuu vihreäksi.

Tarkista tulostimen akun varaustaso seuraavasti:

1. Aseta 3G-kortinlukija tulostimeen.

2. Siirry ”Valikkoon”.

3. Valitse ”Laitteen asetukset”.

4. Valitse ”Tulostin”.

Laitteen mukana tulee latausmuuntaja. Jos käytät muuta muuntajaa, varmista, että se on laadultaan luotettava, että se tukee USB-C–USB-C-latausta ja täyttää seuraavat jännite- ja ampeerikriteerit: 5 V / 3 A, 9 V / 2 A, 12 V / 1,5 A.

Näitä vaatimuksia vastaamattoman muuntajan käyttö voi vahingoittaa tulostinta.