Tunnista tietojenkalasteluhuijaukset

Huijarit yrittävät vedota uhrinsa tunteisiin painottamalla tilanteen vakavuutta tai kiireellisesti vaadittuja toimia. Jos saat odottamattoman sähköpostiviestin, tutki ensin, ovatko viestin tiedot, asiayhteys ja kieli loogisia.

Huijarit voivat yrittää peittää sähköpostin todellisen lähteen. Tarkista sähköpostin tiedot sen varmistamiseksi, että se on tullut oikeasta osoitteesta tai verkkotunnuksesta. Useimmat yritykset eivät käytä maksuttomia toimialueita, kuten @yahoo tai @gmail

Kaikkien SumUpin lähettämien sähköpostien toimialue on @sumup. Jos saat muulta toimialueelta tulevan sähköpostin, jonka väitetään olevan SumUpilta, kyseessä on huijaus.

Tietojenkalasteluhuijauksissa sinua voidaan houkutella napsauttamaan linkkiä. Napsautuksen jälkeen väärennetty verkkosivusto tai liite voi ladata ja yrittää varastaa tietojasi. Älä koskaan avaa epäluotettavia linkkejä.

Jos et ole varma linkin luotettavuudesta, tarkista se viemällä hiiri linkin päälle, kunnes URL-kohdeosoite näkyy näytön alakulmassa. Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa linkkiä hiiren kakkospainikkeella, valita ”Kopioi URL-osoite” ja liittää sen erilliseen asiakirjaan.

Huijarit muuttavat jatkuvasti toimintatapojaan, mutta voit silti suojautua tietojenkalastelulta.

Jos epäilet, että henkilötietosi ovat saattaneet vaarantua, vaihda välittömästi salasanasi ja ilmoita tapahtuneesta osoitteeseen security@sumup.com aiheella ”Phishing attack”.