Siirtyminen kaupan muokkaustoimintoihin

1. Valitse SumUp-profiilisi vasemmanpuoleisesta siirtymispaneelista ”Verkkokauppa”.

2. Valitse “Kaupan muokkaustoiminnot”.

Suunnittele aloitussivusi rakenne

Pääset muokkaamaan aloitussivusi ulkoasua valitsemalla pudotusvalikosta ”Aloitussivu” ja sitten ”Banneri”.

• Bannerikuva − napsauttamalla plusmerkkiä voit lisätä kuvan, jonka koko on enintään 10 Mt. Suosittelemme käyttämään kuvaa, jonka koko on vähintään 1200 x 600 pikseliä. Lisää kuvaileva ALT-teksti hakukoneoptimoinnin ja käytettävyyden parantamiseksi.

• Otsikko ja kuvaus − kirjoita otsikko ja kuvaus, jotka tulevat näkyviin aloitussivullesi.

• Painike − muokkaa banneripainikkeessa näkyvää tekstiä. Painiketta napsauttava asiakas ohjataan alennuksessa olevien nimikkeidesi luo.

Käytä kohdistusvaihtoehtoja valitaksesi, missä näytössä tämä teksti näkyy. Vaihtoehtoisesti voit ottaa otsikon, kuvauksen ja painikkeen yksitellen käyttöön tai poistaa ne käytöstä muokkaustoiminnoissa olevilla vaihtopainikkeilla.

Lisää sarja mainostettavia nimikkeitä aloitussivullesi valitsemalla pudotusvalikosta ”Aloitussivu” ja sitten ”Nimikekokoelma”.

Valitse pudotusvalikosta ”Aloitussivu”. Valitse ”Lisää osio” ja valitse sitten lisättävän osion tyyppi.

• Nimikekokoelma – lisää toinen enintään kahdeksan nimikkeen sarja mainostettavaksi aloitussivullasi.

• Teksti ja kuva – lisää osio, jossa on kuva, tekstiä ja toimintakehotuspainike. Painikkeissa voi olla linkki nimikeluetteloosi, nimikekategoriaan, tiettyyn nimikkeeseen tai ulkoiseen verkkosivustoon.

• Teksti − lisää otsikko aloitussivullesi.

Kun osiot on lisätty, voit muuttaa niiden järjestystä liikuttamalla niitä sivupalkissa ylös/alas. Valitun osion voi poistaa valitsemalla ”Poista osio”.

Valitse pudotusvalikosta ”Aloitussivu” ja valitse ”Hakukoneoptimointi”.

• Metaotsikko – lisää otsikko, joka näkyy hakukoneen tuloksissa.

• Metakuvaus – lisää kuvaus, joka näkyy hakukoneen tuloksissa. Sen tulee olla laadittu kokonaisin lausein ja sisältää avainsanoja, jotka selittävät mitä teet ja mitä myyt.

Hakukoneoptimoinnin (SEO) tavoitteena on saada verkkokauppasi näkymään ylempänä hakukoneiden tuloksissa. Mitä ylempänä olet, sitä näkyvämpi kaupastasi tulee, jolloin sinulla on paremmat mahdollisuudet kasvattaa myyntiäsi.

Mukauta yleisiä asetuksia

Ota käyttöön lajittelu- ja suodatusvaihtoehtoja, joita asiakkaat voivat käyttää selatessaan nimikkeitäsi, valitsemalla pudotusvalikosta ”Nimikeluettelo”.

• Nimikkeiden lajittelu − anna asiakkaillesi mahdollisuus järjestää nimikkeesi hinnan mukaan, aakkosjärjestykseen tai sen mukaan, kuinka äskettäin tuote on lisätty kauppaasi.

• Nimikesuodattimet − nimikkeet voi suodattaa luomiesi nimikekategorioiden perusteella.

Voit myös muokata nimikkeitäsi ja sisällyttää niihin kuvia ja kuvauksia, jotka näytetään verkkokaupassasi.

Valitse pudotusvalikosta ”Ostoskori” ja valitse joko tiivistetty tai koko sivun ostoskorinäkymä.

Valitse pudotusvalikosta ”Otsikko” ja sitten ”Otsikon asetukset”. Lataa ”Logo”-osioon kauppasi logo tai muuta kauppasi nimeä napsauttamalla ”Muuta kaupan nimeä”.

Muokkaa verkkokauppasi navigointivalikkoa, jotta käyttäjien on helpompi löytää etsimänsä.

1. Valitse pudotusvalikosta ”Otsikko” ja sitten ”Otsikon asetukset”.

2. Kytke ”Valikko”-vaihtopainike päälle ja valitse ”Muokkaa valikkoa”.

3. Napauta kohtaa ”Lisää linkki” ja valitse sivut, jotka ovat valittavissa navigointivalikosta.

4. Muuta valikkokohtien järjestystä vetämällä niitä sivupalkissa ylös/alas käyttämällä kuusi pistettä sisältävää kuvaketta.

Valitse valikkokohdan vieressä olevat kolme pistettä ja valitse ”Lisää alilinkki”, jos haluat lisätä toissijaisia navigointivaihtoehtoja. Valitse ”Nimeä uudelleen” tai ”Poista”, jos haluat muuttaa valikkokohtien nimiä tai poistaa niitä.

Voit yhdistää sosiaalisen median tilisi valitsemalla pudotusvalikosta ”Alatunniste” ja kirjoittamalla Facebook-, Instagram-, Pinterest- tai Twitter-käyttäjätunnuksesi asiaankuuluvaan ruutuun ilman @-symbolia.

Voit myös lisätä linkin, jotta asiakkaat voivat lähettää sinulle viestejä WhatsAppin kautta antamaasi puhelinnumeroon.

Valitse verkkokauppasi otsikoiden fontti vierittämällä pudotusvalikon kohtaan ”Fonttityylit”.