Hvilke krav gør sig gældende i forhold til din bank i forbindelse med oprettelsen af en SumUp konto?

Når du registerer en bankkonto med din SumUp konto, bedes du være opmærksom på følgende:

Din bankkonto skal gøre brug af den samme valuta, som der benyttes i det land, hvor din SumUp konto er registeret (hvis du f.eks. har en SumUp konto, der er registeret i Danmark, skal du indføje en bankkonto fra Danmark der gør brug af kroner, imens forhandlere, der er registeret i et land, hvor valutaen er euro, kan tilføje en hvilken som helst bankkonto fra et land i eurozonen.)

SumUp modtager alle former for bankkonti og kort (også forudbetalt) med IBAN, men vær venligst opmærksom på den begræsning, der er på transaktioner, på dit kort/din bankkonto.

Det virksomhedsnavn, der er registeret hos SumUp, skal være det samme som dét, der er er forbundet med din bankkonto. Enhver virksomhed skal have et virksomhedsbank for at undgå betalingsproblemer. (Altså accepteres personlige bankkonti ikke.)

Det er kun tilladt at registere en bankkonto per SumUp konto. Det er ikke muligt at forbinde to bankkonti med din SumUp konto.

Hvorfor kræver SumUp at en virksomhed, der er registeret hos os, har sin egen bankkonto, der ikke er tilknyttet til en personlig bankkonto?

Med dette krav søger SumUp at udelukke muligheden for skatteundragelse og at sikre sig at dennes forhandlere kan drive forretning på en succesfuldt måde, der samtidig er i overensstemmelse med EU's 4. hvidvaskningsdirektiv

En hvorpå skatteunddragelse kan undgås er ved at man sikre sig, at der er en klar forståelse af, hvor ens virsomheds kapital befinder sig. Tag til eksempel den seneste National Risk Assessment (NRA) i det Forenede Kongerige, hvor retshåndhævere i sidstnævnte fandt sager, hvor klientkonti var blevet brugt til at give bankfaciliteter til kriminelle. De kriminelle var med disse i stand til at flytte og opbevare anselige beløb fra ulovligheder, imens de skjulte kapitalens revisonsrute.

Det er derfor nødvendigt, at personlig- og virksomhedskapital holdes adskilt. Denne eksplicitte separation af personlig- og virksomhedskapital er kun mulig, når selskabet er af slagsen Ltd, SRL, Srls, SNC eller SpA, har sin egen bankkonto og ikke er tilknyttet en personlig bankkonto. SumUp søger kun at leve op til internationale standarder for forebyggelse af skatteundragelse inden for erhvervssektoren.

Yderligere skal det tilføjes, at det i praksis er vanskeligere at handle og drive forretning uden en separat bankkonto. Tænk blot på, hvordan det besværliggøre det at holde styr på indtægter og udgifter, hvis der er tale om to konti. Det er svært at danne sig et overblik over disse ting (hvilke er nødvendige for at holde tyr på en virskomheds økonom), når de blandes sammen med dine personlige transkationer og udgifter.

Reducér dit juridiske ansvar ved at sikre dig, at din virksomhed har en separat bankkonto.

Klik her, hvis du ønsker at ændre dine bankinformationer.

Har du yderligere spørgsmål? I så fald bedes du venligst kontakte vores kundeserviceafdeling.