Hvordan vet jeg at fakturaen er betalt?

Når du har sendt en faktura, vil kunden se et sammendrag av fakturaen (varer, priser osv.) samt en betalingsknapp.

Fra e-posten kan kunden enten betale fakturaen direkte ved å klikke på «Betal denne fakturaen» eller ved å laste ned fakturaen som en PDF og klikke på lenken inne i fakturaen. Begge alternativene vil lede kunden din til den elektroniske betalingsterminalen der de blir bedt om å oppgi kortdetaljene sine og klikke på «Betal XX».

Når kunden din har fullført betalingen, vil fakturastatus endres til “Betalt”. Du og kunden din vil bli varslet om betalingsstatus via e-post.

Merk:

Du kan legge til en automatisk betalingspåminnelse for forfalte fakturaer når du oppretter en faktura. Alternativt kan du også sende om igjen eller videresende fakturaer og betalingslenker for fakturaer.

Slik endrer du betalingsstatus

Hvis kunden din bestemmer seg for å betale på en alternativ metode, for eksempel kontant eller ved bankoverføring, kan du enkelt endre status for betalingen.

Rette betalingsstatus for faktura i SumUp-profilen min

I delen Fakturaer velger du den aktuelle fakturaen etterfulgt av «Legg til betaling». Skriv eventuelt inn en beskrivelse og velg datoen da fakturaen ble betalt. Klikk på «Lagre» for å sikre at fakturaen endres fra «Sendt» eller «Sett» til «Betalt».

Rette betalingsstatus for faktura i SumUp App

Bare klikk på den aktuelle fakturaen, etterfulgt av de tre punktene, og velg «Legg til betaling». Velg deretter datoen fakturaen ble betalt ved å klikke på «Betalingsdato» og deretter «Lagre». Status på fakturaen vil nå endres fra «Sendt» eller «Sett» til «Betalt».