Åpne CSV-mal

Når du har lastet ned CSV-importmalen, åpner du den i et program som er i stand til å redigere CSV-filer, for eksempel Microsoft Excel eller Google Sheets.

Hvordan bruker jeg CSV-filer?

CSV refererer til en filtype for innsamling og formatering av data. De kan redigeres ved å importere dem til Microsoft Excel eller på Google Sheets.

Skriv inn varens detaljer

Varedetaljer kan legges til under følgende kolonner i CSV-filen. Felter i fet skrift er påkrevde. CSV-filen er på engelsk, men du kan fylle ut de fleste feltene på alle språk.

• Item name - varens navn, f.eks. skjorte

• Variations - navngi og lag enkle varevarianter f.eks. small, medium, large

• Option set 1, 2, 3, 4 - navngi og lag komplekse variantsett med flerdimensjonale varianter, f.eks. størrelse, farge, materiale.

• Option 1, 2, 3, 4 - hvis du lager flerdimensjonale varianter, skriv inn de spesifikke variantalternativene. Disse vil kombineres automatisk til å vise hele utvalget av alternativer, f.eks. (størrelse) liten, middels, stor; (farge) rød, blå, grønn; (materiale) bomull, kordfløyel, denim

• Is variation visible (Yes/No) - for flerdimensjonale varianter opprettet med alternativsett, vis varianter ved å skrive «Yes» eller skjul dem med «No»

Når du oppretter varianter, legg dem til én rad under den opprinnelige vareraden.

• Price - gjeldende pris på din vare eller variant

• On sale in Online Store? - angi varen din som rabattert ved å skrive «Yes» eller skriv «No» for å angi at dette er varens normale pris

• Regular price (before sale) - for varer som er merket med rabatt, skriv inn den opprinnelige prisen før rabatt her slik at brukerne ser hvor mye de sparer.

• Tax rate (%) - avgiftssatsen som gjelder for denne varen eller varianten

Hvis du bruker varevarianter, skriv kun inn informasjonen ovenfor i raden som tilsvarer variantene og la vareraden stå tom.

• Track inventory? - spor vare- eller variantbeholdning ved å skrive «Yes» eller velg å ikke spore med «No»

• Quantity - mengden av en vare eller variant som opprinnelig er på lager. Dette feltet er obligatorisk hvis beholdningssporing er aktivert

• SKU - et unikt varebeholdningsnummer for sporing av individuelle varer eller varianter

Hvis du bruker varevarianter, skriv kun inn informasjonen ovenfor i raden som tilsvarer variantene og la vareraden stå tom.

• Description - en beskrivelse av varen for bruk med Nettbutikk og Fakturaer

• Category - navnet på varekategorien varen din skal lagres i

• Display colour in POS checkout - fargekod hvordan varer vises i kassen. Velg blant følgende alternativer, skriv navnet på engelsk som følger:

«Light red» - Lys rød
«Dark red» - Mørk rød
«Rosa» - Rosa
«Orange» - Oransje
«Light green» - Lys grønn
«Dark green» - Mørk grønn
«Yellow» - Gul
«Light blue» - Lys blå
«Dark blue» - Mørk blå
«Purple» - Lilla
«Grey» - Grå
«Black» - Svart
  • Image 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 - legg til opptil 7 bilder ved å inkludere en URL for hvert bilde

Hvis du bruker varevarianter, skriv kun inn informasjonen ovenfor i raden som tilsvarer variantene og la vareraden stå tom.

• Display item in Online Store? (Yes / No) - gjør varen tilgjengelig i nettbutikken din ved å skrive «Yes» eller skriv inn «No» for å gjøre den utilgjengelig for Nettbutikken

• SEO title (Online Store only) - en varetittel som vil vises i Google-søk og øke varen dins synlighet

• SEO description (Online Store only) - en varebeskrivelse som vil vises i Google-søk og øke varen dins synlighet

Hvis du bruker varevarianter, skriv kun inn informasjonen ovenfor i raden som tilsvarer variantene og la vareraden stå tom.

Når du har gjort endringene, sørg for å lagre filen i CSV-format. Slik lagrer du filer som CSV for Microsoft Excel og Google Sheets.

Importer mine varer

Når du har fullført malen, kan du importere varene dine med SumUp.