Aktiver mva-satser

1. I din SumUp-profil klikker du på profilsymbolet øverst til høyre.

2. Velg «Mva».

3. Aktiver «Belast mva»-bryteren.

Fjern alternativet for å bruke mva-satser fra betalingssiden og varene ved å gå tilbake til siden for mva og deaktivere den samme bryteren.

Legg til egendefinerte mva-satser

1. I din SumUp-profil klikker du på profilsymbolet øverst til høyre.

2. Velg «Mva».

3. Legg til nye egendefinerte satser ved å bla til «mva-satser» og trykke på «Rediger».

4. Velg «Legg til ny sats».

5. Skriv inn et navn og en prosentsats og trykk på «Lagre».

6. Bruk en standardsats for mva på varer og kassesalg ved å bla opp til «Standardsats» og trykke på «Rediger».

7. Velg en av de eksisterende mva-satsene du vil bruke som standard, og trykk deretter på «Lagre».

Rediger eller slett satser ved å trykke på «Rediger» under «MVA-satser» og gjøre endringer eller trykke på søppelkasseikonet ved siden av den relevante mva-satsen.

Endre hvordan mva vises i kassen med bryteren for mva nederst på skjermen. Aktiver den for å vise priser inkl. mva, eller deaktiver den for å vise dem uten mva.

Bruk mva-satser

Rediger varer for å bruke spesifikke satser for hver vare eller velg riktig sats i kassen. Spor satsene som brukes i salget med rapporter med SumUp.