Kredittfunksjonaliteten er bare tilgjengelig via dashbordet på SumUp-profilen din.

Lag en kreditnota fra en faktura

Med SumUp Fakturaer kan du opprette en kreditnota direkte fra en faktura, som vil kansellere hele eller deler av det fakturerte beløpet. Når du oppretter en kreditnota fra en faktura, vil dette deretter endre statusen til «betalt» eller «delvis betalt» basert på beløpet på kreditnotaen.

Følg trinnene nedenfor for å lage en kreditnota fra en faktura:

1. Logg på SumUp-profilen din.

2. Klikk på fanen «Faktura».

3. Åpne fakturaen du vil opprette en kreditnota for.

4. Klikk på ikonet med tre prikker øverst til høyre på skjermen, og deretter på «Opprett».

5. Velg «Kreditnota». Et nytt vindu med et utkast til kredittnota åpnes.

Merk: For å fjerne irrelevante varer klikker du på ikonet med tre prikker på slutten av varelinjen, og velger deretter «Slett linje».

6. Når kreditnotaen er klar, klikker du på «Lagre» for å lagre den som et utkast til kreditnota, eller på «Fullfør» for å fullføre kreditnotaen.

Opprett en uavhengig kreditnota

Med SumUp Fakturaer kan du opprette en uavhengig kreditnota som ikke er knyttet til den opprinnelige fakturaen. Dette kan brukes i tilfeller der den opprinnelige fakturaen ikke er i SumUp Fakturaer-kontoen din.

Slik oppretter du en frittstående kreditnota:

1. Logg på SumUp-profilen din.

2. Klikk på fanen «Faktura».

3. Velg delen «Kreditnota».

4. Klikk på knappen «Ny kreditnota».

5. Skriv inn kreditnota-informasjon: kundens kontaktdetaljer, varedetaljer, pris, etc.

6. Når kreditnotaen er klar, klikker du på «Lagre» for å lagre den som et utkast til kreditnota, eller på «Fullfør» for å fullføre kreditnotaen.

Merk:

Du bør kun opprette en uavhengig kreditnota for en faktura som ikke allerede er registrert i SumUp Fakturaer. Vi anbefaler at kreditnotaer opprettes fra eksisterende fakturaer, da de deretter automatisk matches med hverandre.

Rediger en fullført kreditnota

Hvis du innser at en fullført kreditnota er feil, kan du redigere informasjonen fra SumUp Fakturaer-kontoen din.

Følg denne fremgangsmåten for å redigere en kreditnota:

1. Logg deg på SumUp-profilen din, klikk på «Fakturaer»-fanen

2. Velg delen «Kreditnota».

3. Åpne den kreditnotaen du vil redigere.

4. Klikk på ikonet med tre prikker øverst til høyre på skjermen, og deretter på «Rediger».

5. Rediger informasjonen slik at den er korrekt, og klikk deretter på «Lagre».

6. Du kan deretter sende den oppdaterte kreditnotaen til kundens e-post ved å klikke på «Send».