Generell bruk

Enheten har 4 blå lys nederst på kortleseren, her er deres funksjon:

• Så snart du slår på SumUp Air, blinker én LED for å indikere 'strøm på'. Det fortsetter å blinke hvert 4. sekund for å signalisere at enheten fortsatt er på.

• LED-lysene blinker også når det er opprettet en forbindelse mellom kortleseren og en smarttelefon / et nettbrett.

• Hvis du behandler en NFC-transaksjon, blinker ett enkelt LED-lys. Når kortet trykkes på leseren, blinker alle 4 LED-lysene.

• Lysdiodene signaliserer også batterinivået til kortleseren. 4 lysdioder indikerer 100 %, 3 indikerer 75 %, etc. Hvis bare én LED blinker, er det på tide å lade kortleseren.

SumUp Air bør brukes på steder der omgivelsestemperaturen er mellom 0 °C og 40 °C. Under påvirkning av lave eller høye temperaturer kan kortleseren bli blokkert.For å beskytte din SumUp Air fra manipulering eller tukling, har vi designet den med sikkerhetssensorer. Forsikre deg om at du alltid håndterer den forsiktig, og unngå slag eller støt for å forhindre at den automatiske sikkerhetslåsen blir aktivert. Når den utløses, blir enheten låst permanent.

• Sett inn kortet i sporet øverst på SumUp Air med chippen vendt mot deg.

• Trykk kortet mot skjermen til kortleseren i 1-2 sekunder for kontaktløse betalinger.

Finn ut mer om å akseptere kortbetalinger og hvilke betalingsmåter du kan akseptere.

Lading

For å sikre optimal behandlingshastighet, må du sørge for at kortleseren din alltid er ladet opp til 25 % og over. Vi anbefaler å lade den månedlig, selv om du ikke bruker SumUp Air regelmessig.

Du kan se batterinivået på skjermen til kortleseren din og via LED diodene på kortleseren (se 'LED'-delen for mer informasjon).

Lad kortleseren med Micro USB-kabelen som følger med i pakken ved å koble den til en datamaskin eller strømforsyning. Slapp av, du kan fortsatt bruke din Air kortleser mens den lades, og når den er på 100 %, kan du behandle opptil 500 transaksjoner før du må lade den igjen.

Tilkobling

Kortleseren krever en Bluetooth-tilkobling på 4.0 eller høyere. SumUp-appen bruker internettforbindelsen fra smarttelefonen eller nettbrettet, men filstørrelsen på data som overføres mellom enheten og kortleseren er veldig liten og burde ikke ha noen stor innflytelse på datamengden din.

Salgshistorikk

I delen «Salg» i din SumUp-profil kan du finne en liste over alle transaksjoner som er utført med SumUp med detaljer som dato, klokkeslett og transaksjonsbeløp. Hvis du trenger å sende kvitteringen til en kunde på nytt, er det her du kan gjøre dette.

Innstillinger

Følgende funksjoner er tilgjengelige i Innstillinger i SumUp-appen:

• Tipsing - Angi standard tips-sats for leseren din

• Utskrift - Koble til en skriver i nærheten

• Ansatte - Legg til ansatte slik at de kan bruke leseren din

• Avgifter - Juster avgiftssatser for varer og tjenester

• Support - Finn kortleseren din for paring med mobilen, få tilgang til Supportsenteret eller send en e-post til vårt Support Team.

Min profil

Your Merchant ID can be found in the top right corner of your SumUp profile alongside the profile symbol, under which you can find information relating to your SumUp profile.

Utstede refusjoner

Utstedelse av refusjoner med SumUp-appen. Vil du vite mer? Gå til artikkelen Refundere transaksjoner for mer informasjon.

Standby-modus VS Slå av

SumUp Air vil gå over i ventemodus etter en tid uten bruk. Men slapp av, den vil fortsatt være tilkoblet enheten din. Du kan også slå av kortleseren ved å holde inne strøm-knappen i omkring 3 sekunder.