Gjenkjenne phishing-svindel

Svindlere utnytter offerets bekymringer ved å hevde at mye står på spill eller at det er et presserende behov for handling. Hvis du mottar en uventet e-post, skal du ta deg tid til å vurdere om informasjon, kontekst og språk gir mening.

Svindlere kan prøve å skjule den virkelige kilden til en e-post. Sjekk e-postens detaljer for å sikre at den kommer fra riktig adresse eller domene. De fleste selskaper bruker ikke gratisdomener som @yahoo eller @gmail

All e-post fra SumUp kommer fra en @sumup e-postadresse. Enhver kontakt som hevder å være SumUp, men bruker et annet domene, er en svindler.

Phishing-svindel kan prøve å lokke deg til å klikke på en lenke. Når du klikker på den, kan et falskt nettsted eller vedlegg lastes inn og forsøke å stjele informasjonen din. Det er viktig å ikke åpne ukjente lenker.

Hvis du er usikker på gyldigheten til en lenke, kan du sjekke den ved å holde markøren over lenken til destinasjons-URL-en vises nederst i hjørnet på skjermen. Alternativt kan du høyreklikke på lenken, velge «Kopier URL-adresse» og lime den inn i et eget dokument.

Svindlere endrer stadig tilnærmingen, men det er fortsatt måter å beskytte seg mot phishing på.

Hvis du tror at din personlige informasjon kan være kompromittert, må du umiddelbart endre passordene dine og rapportere hendelsen til security@sumup.com med emnelinjen: «Phishing attack».