Tilgang til butikkredigering

1. I SumUp-profilen din, klikker du på fanen «Nettbutikk» i navigasjonspanelet til venstre.

2. Klikk på «Butikkredigering».

Design hjemmesiden din

Velg «Hjemmeside» fra rullegardinmenyen, og trykk deretter på «Banner» for å redigere hjemmesidens utseende.

• Bannerbilde - Velg plusstegnet for å legge til et bilde på under 10MB. Vi anbefaler å bruke en bildestørrelse på 1200 x 600 piksler eller mer. Ta med beskrivende alt-tekst for forbedret søkemotoroptimalisering og brukervennlighet.

• Overskrift og beskrivelse- Skriv en overskrift og beskrivelse som vil vises på hjemmesiden din.

• Knapp - Rediger teksten som vises på bannerknappen. Når de klikker på den, vil den lede kundene dine til varene du har til salgs.

Bruk justeringsalternativene for å velge hvor på skjermen denne teksten skal vises. Alternativt kan du aktivere eller deaktivere overskriften, beskrivelsen og knappen individuelt ved å bruke bryteren ved siden av hver av dem i redigeringsprogrammet.

Legg til et sett med fremhevede varer på hjemmesiden din ved å velge «Hjemmeside» fra rullegardinmenyen og deretter «Vareutvalg».

I rullegardinmenyen velger du «Hjemmeside». Velg «Legg til del» og velg deretter typen del du vil legge til.

• Vareutvalg - legg til et nytt sett med opptil åtte varer for å markedsføre det du selger på hjemmesiden din

• Tekst med bilde - legg til en del med et bilde, tekst og en call-to-action-knapp. Knapper kan lenke til varelisten, en varekategori, en spesifikk vare eller til et eksternt nettsted.

• Tekst - legg til en ekstra overskrift på hjemmesiden din

Når de er lagt til, kan du flytte deler opp og ned i sidefeltet for å endre rekkefølgen. Alternativt kan du velge en seksjon og velge «Slett del» for å fjerne den.

Velg «Hjemmeside» fra rullegardinmenyen og velg deretter «SEO» for å endre SEO-innstillinger.

• Metatittel - Legg til en tittel som vises i søkemotorresultatene.

• Metabeskrivelse – Legg til en beskrivelse som vises i søkemotorresultatene. Den bør bestå av hele setninger og inneholde nøkkelord som forklarer hva du gjør og hva du selger.

Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å få nettbutikken din til å vises høyere opp i søkemotorresultatene. Jo høyere opp du er, jo mer synlig vil butikken din være, noe som gir deg en bedre sjanse til å selge mer.

Tilpass globale innstillinger

Aktiver sorterings- og filtreringsalternativer som kundene kan bruke når de blar gjennom varene dine, ved å velge «Vareliste» fra rullegardinmenyen.

• Varesortering - Gi kundene muligheten til å sortere varene dine etter pris, alfabetisk eller etter hvor nylig varen ble lagt til i butikken din

• Varefiltre - Varene kan filtreres etter de varekategoriene du oppretter

Du kan også redigere varene dine til å inkludere bilder og beskrivelser som vil bli vist i nettbutikken din.

Velg «Handlekurv» fra rullegardinmenyen for å velge mellom kompakt- og helsides oppsett av handlekurven.

Velg «Overskrift» i rullegardinmenyen og velg «Innstillinger for overskrift». Last så opp en logo under «Logo»-delen eller klikk på «Endre butikknavn» for å endre navnet på butikken din.

Rediger navigasjonsmenyen for nettbutikken din for å gjøre det enklere for brukerne å finne det de leter etter.

1. Velg «Oversikt» fra rullegardinmenyen og velg «Innstillinger for overskrift».

2. Aktiver «Meny»-bryteren og velg deretter «Rediger meny».

3. Trykk på «Legg til lenke» og velg sidene du vil gjøre tilgjengelig i navigasjonsmenyen.

4. Endre rekkefølgen på menyelementene ved å dra dem opp og ned i sidefeltet ved å bruke ikonet med seks prikker.

Velg de tre prikkene ved siden av et menyelement og velg «Legg til en underlenke» for å legge til sekundære navigasjonsalternativer. Velg «Gi nytt navn» eller «Fjern» for å endre navn eller slette dem.

Du kan lenke til dine sosiale medier ved å velge «Bunntekst» fra rullegardinmenyen og skrive inn brukernavnet ditt i den relevante boksen for å koble til din konto på Facebook, Instagram, Pinterest eller Twitter uten @-symbolet.

Du kan også legge til en lenke slik at kundene kan sende deg meldinger via WhatsApp ved å skrive inn telefonnummeret ditt.

Rull til «Fontstiler» i rullegardinmenyen for å velge mellom fontalternativer for overskriftene i nettbutikken.