Beskytt sensitiv informasjon mot phishing

Hvis du er usikker på kilden til en e-post, er det viktig å ikke åpne ukjente lenker. Phishing-angrep kan prøve å lede deg til et falskt nettsted eller vedlegg som vil prøve å stjele informasjonen din.

Svindlere kan prøve å få deg til å åpne et vedlegg. Når det er lastet ned, kan vedlegget øyeblikkelig laste ned og dele informasjonen din. Aldri åpne vedlegg uten først å vite at de kommer fra en legitim kilde.

Hvis du er i tvil om en e-post eller et vedlegg, kan du kontakte avsenderen for mer informasjon. Husk at bankene aldri vil sende deg e-post med vedlegg.

SumUp vil aldri be om personlig informasjon som påloggingsinformasjon, personnummer, bankkontoinformasjon eller kortinformasjon via e-post, tekstmelding eller over telefon.

Denne informasjonen er kun ment for deg, så ikke del den med noen.

Bruk forskjellige passord for forskjellige profiler, kontoer og plattformer. På den måten vil de andre kontoene forbli sikre dersom ett passord kompromitteres.

Installer pålitelig antivirusprogramvare og hold den oppdatert for bedre beskyttelse hvis du ved et uhell åpner skadelige lenker eller vedlegg.

Det er også viktig å vite hvordan en svindel-e-post ser ut, slik at du kan gjenkjenne phishing-angrep.

Hvis du tror at din personlige informasjon kan være kompromittert, må du umiddelbart endre passordene dine og rapportere hendelsen til security@sumup.com med emnelinjen: «Phishing attack».