Generer en faktura med SumUp-profilen min

1. På din SumUp-profil velger du «Fakturaer» på menyen til venstre på skjermen, etterfulgt av «Ny faktura».

2. Legg til et fakturanummer du ønsker. Når dette er angitt, vil fremtidige fakturaer fortsette å følge denne sekvensen til du bestemmer deg for noe annet.

3. Legg til fakturadato ved å endre "Fakturadato".

4. Angi en forfallsdato ved å enten velge en forhåndsinnstilt betalingsperiode under «Betalingsvilkår» eller bruke «Forfallsdato» for å velge en tilpasset frist.

Merk: Velg «Betalt» under «Betalingsvilkår» hvis kunden din allerede har betalt. Se vår artikkel om faktureringsstatus for mer informasjon.

1. Enten velg en kunde fra kundelisten din eller skriv inn relevant kundeinformasjon i de korresponderende boksene.

Merk: Klikk på «Lagre kunde» for å legge til en kunde i kundelisten din. Ved å lagre en kunde kan du også legge til et mva-nummer, telefonnummer, e-post og skreddersy betalingsvilkår til bestemte kunder.

2. Velg enten en vare fra varelisten eller legg til en beskrivelse av varen som faktureres under «Vare».

Merk: Trykk på «Lagre vare» for å legge til en vare i varelisten.

3. Angi varemengde, mva-sats og pris.

Merk: Juster netto/brutto-bryteren under alternativer nedenfor for å velge om du vil vise priser med eller uten mva.

4. Trykk eventuelt på «Legg til linje» for å legge til flere varer.

1. I tillegg til å kunne veksle mellom å vise netto- eller bruttopriser, gir «Fakturaalternativer» deg muligheten til å legge til rabatter i delsummen og velge språk for fakturaen.

2. Legg til eventuelle tilleggsmerknader eller et sett med vilkår under «Fakturavilkår» og klikk eventuelt på «lagre som standard» for å gjenbruke innholdet til fremtidige fakturaer.

3. Dra og slipp filer inn i delen «Vedlegg» for å feste dem, eller klikk på det blå binderssymbolet og legg dem til.

Merk: Det er en grense på 5 MB for individuelle filer og en total størrelsesgrense på 10 MB.

1. Når du er klar til å gå, klikker du på «Fullfør faktura» for å se en fullstendig forhåndsvisning av fakturaen.

Merk: Når du klikker på fullført, kan fakturaer redigeres, men ikke slettes.

2. Trykk på «Send» øverst i hjørnet for å endre mottakeradresse, emnefelt og tekst i e-posten. Du har også muligheten til å laste ned og skrive ut fakturaen eller legge til kundeinformasjon for allerede betalte fakturaer.

Merk: For å utstede en påminnelse for ubetalte fakturaer, merk av i påminnelsesboksen. Kunden din vil motta en påminnelses-e-post to dager etter fakturaens forfallsdato.

3. Hvis alt ser riktig ut, trykker du på «Send» igjen for å fullføre prosessen.

Etter dette vil du motta en bekreftelse på at fakturaen ble sendt og blir deretter sendt tilbake til fakturahistorikkmenyen.

Merk:

Lagre fakturaen din som et utkast med «Lagre» når som helst, eller forhåndsvis med «Vis». Lagre en faktura uten å klikke på «Fullfør faktura» for å opprette en pro forma-kopi.

Ta en titt på veiledningene våre om hvordan du tilpasser informasjonen som vises på fakturaen din, og hvordan betaling fungerer med fakturaer.