Hur vet jag om fakturan har blivit betalad?

När du skickar en faktura får kunden en sammanfattning av fakturan (produkter, priser o.s.v.) samt en betalningsknapp.

Via e-postmeddelandet kan kunden antingen betala fakturan direkt genom att klicka på "Betala fakturan" eller ladda ned den som pdf och sedan klicka på betalningslänken i fakturan. Båda alternativen tar kunden till onlinebetalningen, där de uppmanas att ange sina kortuppgifter och sedan klicka på "Betala XX".

När kunden har genomfört betalningen ändras fakturastatusen till "Betalad". Du och din kund får båda e-postmeddelanden om att fakturans status har ändrats.

Obs:

Du kan lägga till en automatisk påminnelse om försenade fakturor när du skapar en faktura. Du kan också skicka eller dela fakturor och betalningslänkar igen .

Så ändrar du betalningsstatus

Om din kund vill betala på ett annat sätt (t.ex. kontant eller via banköverföring) kan du enkelt ändra betalningsstatusen.

Justera fakturastatusen i min SumUp-profil

Gå till fakturorna och välj den faktura du vill ändra statusen för, och tryck på "Lägg till betalning". Ange en beskrivning om så önskas och välj vilket datum fakturan betalades. Klicka på "Spara" så att statusen ändras från "Skickad" eller "Visad" till "Betalad".

Justera fakturastatusen i SumUp-appen

Tryck på fakturan det gäller, på de tre punkterna och sedan på "Lägg till betalning". Sedan väljer du datum då fakturan betalades genom att klicka på "Betalningsdatum" och sedan "Spara". Statusen för fakturan ändras då från "Skickad" eller "Visad" till "Betalad".