Ta fram en offert

1. I din SumUp-profil klickar du på Fakturor i menyn på vänster sida.

2. Välj Offerter och sedan Ny offert.

3. Klicka på offertnumret för att redigera det och lägga till datum och förfallodatum. Alla framtida offerter följer den här sekvensen tills du ändrar den.

1. Ange kundens uppgifter eller välj en kund från kundlistan. Den kundinformation du lägger till här kommer att sparas i din kundkatalog.

2. Lägg till uppgifter om produkten du sålt eller välj en produkt från produktkatalogen. Den produktinformation du lägger till här kommer att sparas i din produktkatalog.

3. Lägg till fler produkter med "Lägg till produkt" eller klicka på produkter och använd "Radera rad" för att ta bort dem.

1. Du kan välja att inkludera en rabatt genom att klicka på knappen "Lägg till" under delsumman.

2. Välj om du vill visa brutto- eller nettopriser och redigera fakturatexten med hjälp av "Redigera dokumentalternativ".

3. Klicka på "Lägg till allmänna villkor" för att lägga till nya anteckningar eller villkor.

1. Klicka på "Slutför" för att slutföra offerten. Du kan redigera en offert igen genom att klicka på de tre prickarna i det övre hörnet och välja "Redigera".

2. Tryck på "Skicka" i det övre hörnet och lägg till mottagarens e-postadresser separerade med kommatecken samt ett ämne och brödtext. Du kan även ladda ner eller skriva ut offerten.

3. Klicka på "Skicka offert" för att skicka den med ett e-postmeddelande. Offerten visas omedelbart i din offerthistorik.

Förvandla offerten till faktura

Om kunden godtar offerten kan du förvandla den till en faktura utan att behöva fylla i alla uppgifter på nytt.

1. Klicka på Fakturor i menyn till vänster i din SumUp-profil.

2. Klicka på Offerter och välj relevant offert.

3. Välj "Accepterad av kund" och sedan "Konvertera till faktura".