Du kan också läsa om hur du skapar en faktura i din SumUp-profil.

Skapa en faktura i SumUp-appen

1. Tryck på "Mer" längst ner i hörnet i SumUp-appen och välj sedan "Fakturor".

2. Tryck på "Ny faktura" för att börja skapa en faktura.

3. Klicka på "Fakturanummer" för att ange fakturanummer och utfärdandedatum. Du kan också använda "Villkor" eller "Förfallodatum" om du vill justera betalningsfristen.

Obs: När du har valt fakturanummer kommer alla framtida fakturor att fortsätta enligt den sekvensen tills du ändrar det.

1. Tryck på "Lägg till kund" och ange kundens information, eller tryck på "Kunder" för att lägga till en kund från kundlistan eller kontakterna i din mobil.

Obs: När du har angett uppgifterna kan du trycka på "Spara kund" för att lägga till kunden i din kundlista eller spara ändringar om kunden redan finns i listan.

2. Tryck på "Lägg till produkt" och fyll i produktuppgifterna, eller tryck på "Dina produkter" för att välja en produkt i din produktkatalog.

Obs: Tryck på "Spara produkt" när du har angett alla uppgifter om produkten, så sparas produkten i produktkatalogen till nästa gång. Tryck på "Spara ändringar" för att spara de ändringar du har gjort.

3. Du kan också lägga till fler produkter genom att trycka på "Lägg till produkt" igen eller ta bort en produkt genom att trycka på "Ta bort produkt".

1. När du har lagt till alla uppgifter trycker du på "Fortsätt".

2. Kontrollera mottagarens e-postadress, och ändra den om det behövs. Du kan också lägga till ett meddelande och bifoga filer om så önskas.

3. Tryck på "Skicka" för att skicka den färdiga fakturan till den angivna e-postadressen.

Du får nu en bekräftesle på att fakturan har skickats och tas sedan tillbaka till startsidan för fakturor.

Obs:

Du kan förhandsgranska, spara eller ta bort fakturan när som helst genom att trycka på de tre punkterna längst upp på sidan.

Kolla in våra guider om hur du anpassar uppgifterna på dina fakturor och hur betalning fungerar med fakturor.