Aktivera moms

1. Klicka på profilsymbolen längst upp i högra hörnet i din SumUp-profil.

2. Tryck på Moms.

3. Slå på Använd moms.

Du kan stänga av möjligheten att lägga till moms i kassan och på produkter genom att gå tillbaka till momssidan och stänga av Använd moms.

Lägg till egna momssatser

1. Klicka på profilsymbolen längst upp i högra hörnet i din SumUp-profil.

2. Tryck på Moms.

3. Om du vill lägga till en ny momssats skrollar du ner till Momssatser och klickar på Redigera.

4. Tryck på Lägg till.

5. Ange ett namn och en procentsats och klicka på Spara.

6. Du kan använda standardmoms för produkter och försäljning i kassan. Skrolla upp till Standardmoms och klicka på Redigera.

7. Välj en av de befintliga momssatserna som ska användas som standard och klicka sedan på Spara.

Om du vill redigera eller ta bort momssatser klickar du på Redigera, gör ändringarna eller trycker på papperskorgsikonen vid den aktuella momssatsen.

Ändra hur priser visas i kassan med momsknappen längst ner på skärmen. Aktivera den för att visa priser med moms och inaktivera den för att visa priser utan moms.

Använd moms

Redigera produkter för att använda en specifik momssats för varje produkt eller välj rätt momssats i kassan. Se vilken moms som har använts för din försäljning i SumUps rapporter.