Redigera butiken

1. I din SumUp-profil klickar du på "Webbutik" i menyn till vänster.

2. Klicka på "Redigera butiken".

Designa hemsidan

Välj ”Hemsida” i rullgardinsmenyn och klicka på ”Banner” för att redigera din hemsidas utseende.

• Bannerbild – välj plustecknet för att lägga till en bild på max 10 MB. Vi rekommenderar att du använder en bild med storleken 1 200 x 600 pixlar eller större. Inkludera beskrivande alt-text för förbättrad sökmotoroptimering och användbarhet.

• Rubrik och beskrivning– skriv en rubrik och beskrivning som visas på din hemsida.

• Knapp – redigera texten som visas på bannerknappen. När kunderna klickar på den kommer de till de produkter som du har rea på.

Använd justeringsalternativen för att välja var på skärmen texten ska visas. Du kan även aktivera eller inaktivera rubriken, beskrivningen och knappen var för sig med hjälp av växlingsknappen bredvid de olika alternativen.

Lägg till en uppsättning kampanjprodukter till din hemsida genom att välja ”Hemsida” i rullgardinsmenyn och därefter välja ”Upphämtning”.

I rullgardinsmenyn väljer du ”Hemsida”. Välj ”Lägg till avsnitt” och välj den typ av avsnitt du vill lägga till.

• Upphämtning– lägg till ytterligare en uppsättning med upp till åtta produkter för att marknadsföra det du säljer på din hemsida

• Text med bild – lägg till ett avsnitt med en bild, text och en call to action-knapp. Knapparna kan länka till din produktlista, en produktkategori, en specifik produkt eller en extern webbsida.

• Text – lägg till en extra rubrik till din hemsida

När du har lagt till dem kan du flytta de olika avsnitten uppåt eller nedåt i sidofältet för att ändra deras ordningsföljd. Du kan även markera ett avsnitt och välja ”Radera avsnitt”.

Välj "Hemsida" i rullgardinsmenyn och sedan "SEO" för att ändra inställningar för sökmotoroptimering.

• Metatitel - Lägg till en titel som visas i sökresultatet.

• Metabeskrivning - Lägg till en beskrivning som visas i sökresultatet. De bör vara hela meningar som innehåller nyckelord som relaterar till din verksamhet och vad du säljer.

Sökmotoroptimering (SEO) handlar om att få din webbutik att hamna högre upp bland sökresultat i sökmotorerna. Ju högre upp du visas, desto synligare blir din butik, vilket ger dig större chans att sälja dina produkter.

Anpassa globala inställningar

Aktivera sortering och filter som kunder kan använda när de bläddrar bland dina produkter. Välj "Produktlista" i rullgardinsmenyn.

• Sortering – kunder kan sortera dina produkter efter pris, alfabetiskt eller efter när de lades till i din webbutik

• Filter - Produkter kan filtreras enligt kategorier du själv skapar

Du kan också redigera produkter och anpassa de bilder och beskrivningar som visas i din webbutik.

Välj ”Kundvagn” i rullgardinsmenyn för att välja mellan kompakt layout eller helsideslayout för kundvagnen.

Välj ”Sidhuvud” i rullgardinsmenyn och tryck sedan på ”Inställningar för sidhuvud”. Du kan ladda upp en logotyp under ”Logotyp” eller klicka på ”Byt namn på butiken” för att byta namn på butiken.

Redigera navigeringsmenyn för din webbutik för att göra det lättare för kunderna att hitta vad de letar efter.

1. Välj "Rubrik" i rullgardinsmenyn och tryck sedan på "Inställningar för sidhuvud".

2. Aktivera växlingsknappen "Meny" och välj därefter "Redigera meny".

3. Tryck på "Lägg till länk" och välj de sidor som ska ingå i navigeringsmenyn.

4. Ändra ordningen på menyalternativen genom att dra dem upp och ned i sidofältet med hjälp av ikonen med sex punkter.

Klicka på de tre prickarna bredvid ett menyalternativ och välj "Lägg till en underlänk" för att lägga till sekundära menyalternativ. Välj "Döp om" eller "Ta bort" för att ändra namnet på alternativen eller ta bort dem.

Du kan ansluta dina sociala medier genom att välja ”Sidfot” i rullgardinsmenyn och ange ditt användarnamn (utan @-symbol) i den avsedda rutan för att ansluta ditt Facebook-, Instagram-, Pinterest- eller Twitterkonto.

Du kan även lägga till en länk så att kunder kan messa på Whatsapp genom att ange ditt telefonnummer.

Bläddra till ”Typsnitt” i rullgardinsmenyn för att välja teckensnitt för rubrikerna i din webbutik.