Genom att använda funktionen SMS-betalningar kan du ta emot kredit - och betalkortsbetalningar (Visa, Masercard, American Express, Discover, Diners JCB) utan SumUp-terminalen.

Viktigt

Transaktionsavgiften är 2.95% + SEK 2.30.

Hur funkar det

Du skickar en betalningslänk via SMS till din kund, de öppnar länken och anger sina kortuppgifter. Klart!

Viktigt

Din kund behöver en smartphone med internetuppkoppling.

Här följer stegen i detalj:

1. Logga in på SumUp-appen med din mailadress och ditt lösenord.
  2. Ange beloppet du vill debitera och klicka på "Ta betalt".
  3. Välj SMS-betalning som din betalningsmetod.
  4. Ange sedan kundes mobilnummer och klicka på "Skicka".
  5. Din kund mottar omgående ett SMS från SumUp med betalningslänken. Viktigt: Länken är giltig i 30 minuter.
  6. Så fort kunden öppnar länken dirigeras de till en säker webbplats där de kan ange sina kortuppgifter. Kunden klickar senda på "Betala nu" för att godkänna betalningen. De kommer sedan att se en betalningsbekräftelse på skärmen.
  7. Du kan också använda "Kontrollera status"-funktionen i SumUp-appen. När en transaktion lyckas ser du en grön bockmarkering. Du kan även skicka ett kvitto via SMS eller e-post till din kund.

Såhär aktiverar du funktionen

För att börja använda funktionen måste du aktivera den i dina betalningsmetoder. Gå till "Konto"-sektionen (iOS: "Konto" i det övre vänstra hörnet, Android: menysymbolen i det övre vänstra hörnet), klicka på "Betalningsmetoder" och aktivera SMS-betalningar.

Här är ett kort klipp som demonstrerar vår SMS-betalningsfunktion: