Uw uitbetaling is de som van alle pasbetalingen die door SumUp zijn verwerkt. U kunt zelf instellen hoe en wanneer u uw uitbetalingen wilt ontvangen op basis van uw voorkeuren.

In dit artikel:

• Tijdlijn uitbetalingen
  • Uitbetalingsfrequentie
  • Mijn uitbetalingen volgen

Tijdlijn uitbetalingen

SumUp verwerkt uw betalingen en maakt de bedragen, min de transactiekosten, over naar uw bankrekening. Afhankelijk van de procedure bij uw bank is de transactie binnen 2-3 werkdagen vanaf de transactiedatum verwerkt en zichtbaar is op uw rekening.
De bank van uw klant en de kaartmaatschappijen bepalen de snelheid van de uitbetaling. Daardoor kan het gebeuren dat transacties die op dezelfde dag plaatsvinden op verschillende dagen worden uitbetaald.

Houd er rekening mee dat het langer kan duren voordat transacties via American Express of internationale bankpassen op uw bankrekening worden bijgeschreven.

Instellingen voor uitbetalingen

Standaard vinden uitbetalingen op uw bankrekening dagelijks plaats. Als u geen dagelijkse uitbetalingen wilt ontvangen, kunt u deze wijzigen naar wekelijks of maandelijks.

Dagelijkse uitbetalingen Wekelijkse uitbetalingen Maandelijkse uitbetalingen
Elke werkdag met uitzondering van weekenden en feestdagen Gepland voor elke dinsdag, met uitzondering van feestdagen Gepland voor elke derde werkdag van de volgende maand
Mijn uitbetalingsfrequentie wijzigen
  1. Log in op sumup.me.
  2. Klik op het menu aan de linkerkant en selecteer 'Instellingen'.
  3. Controleer of uw uitbetalingsmethode is ingesteld op 'Rechtstreeks op bankrekening'.
  4. Kies de gewenste uitbetalingsfrequentie

Belangrijk

U kunt uw uitbetalingsinstellingen op elk gewenst moment wijzigen. Dit zal echter alleen de uitbetalingsfrequentie van uw toekomstige betalingen beïnvloeden. Uw voorgaande verkopen zullen worden gestort volgens de laatst gekozen uitbetalingsfrequentie.

Mijn uitbetalingen volgen

U kunt uw uitbetalingen gemakkelijk bijhouden op uw SumUp-dashboard op sumup.me, onder het tabblad 'Verkopen'. Bekijk gedetailleerde informatie over uitbetalingen, filter uitbetalingen op tijd, betaalmethode en bedrag en volg en zoek eenvoudig in de uitbetalingen.

Zodra een uitbetaling is verwerkt, ontvangt u een uitbetalingsrapport via e-mail met daarin een volledige specificatie van alle transacties in de uitbetaling.

Mijn uitbetalingsgeschiedenis controleren
Bekijken van de uitbetalingsdetails:
  1. Meld u aan op sumup.me
  2. Selecteer 'Verkopen' in het menu aan de linkerkant.
  3. Klik in het menu op 'Uitbetalingen'.
  4. Selecteer een uitbetaling om alle transacties te zien die daarin zijn opgenomen.
Mijn bankafschriftBankafschrift van mijn klant
Bij uitbetalingen zal op uw bankafschrift als afzender 'SumUp Payments Limited - PID123-SUMUP' worden weergegeven.

De uitbetalings-ID (PID) wordt ook weergegeven op de dagelijkse en maandelijkse uitbetalingsrapporten die we u via e-mail toesturen. U kunt de PID ook vinden in uw transactieoverzicht in de SumUp-app en in de uitbetalingsgeschiedenis op uw SumUp-dashboard op sumup.me.

NB: U kunt uw bankrekening altijd wijzigen. Meer informatie daarover vindt u hier.