SumUp Air: Instructies resetten pinapparaat

Kunt u geen verbinding maken met uw telefoon of tablet? We helpen u bij het oplossen van problemen met uw Air-pinapparaat, zodat u zo snel mogelijk verder kunt met het verkopen van uw producten.

Is mijn apparaat geschikt?
Lees dit artikel  voor een overzicht van geschikte smartphones en tablets.

Is mijn pinapparaat opgeladen?
Als de batterij bijna leeg is, kan dat verbindingsproblemen veroorzaken. Daarom raden we u aan om uw pinapparaat op te laden. Bekijk de SumUp Air: handleiding voor meer informatie.

Hoe kan ik problemen met mijn pinapparaat oplossen?

Stap 1: Reset het pinapparaat

Volg deze stappen om de Bluetooth-chip in uw pinapparaat opnieuw in te resetten:

1. Schakel Bluetooth uit op uw telefoon of tablet.
  2. Sluit de SumUp-app op uw apparaat.
  3. Zorg dat uw pinapparaat niet wordt opgeladen.
  4. Schakel uw pinapparaat uit.
  5. Houd de aan-uitknop van uw pinapparaat nu ingedrukt totdat u de tekst 'Release for BT' op het display ziet.
  6. Laat de aan-uitknop los als u een pieptoon hoort.

De Bluetooth-chip van uw pinapparaat is nu opnieuw ingesteld. Wacht op een tweede pieptoon voordat u het pinapparaat opnieuw verbindt met uw telefoon/tablet.

Stap 2: Maak opnieuw verbinding met het pinapparaat

Maak opnieuw verbinding met de SumUp Air om weer pinbetalingen te accepteren:

1. Schakel Bluetooth in op uw telefoon of tablet.
  2. Tik in de SumUp-app op het pictogram 'Instellingen' Default.png, ga naar 'Betaalmethoden' en tik op 'SumUp Air'.
  3. Controleer of de laatste 3 cijfers die op uw scherm worden weergegeven overeenkomen met de laatste 3 cijfers van het serienummer van uw pinapparaat.
  4. Tik op 'Verbinding maken' op uw smartphone of tablet om het koppelingsverzoek te bevestigen. Mogelijk moet u de verbinding bevestigen door op het groene vinkje op het pinapparaat te tikken.

Start uw smartphone of tablet opnieuw als u nog steeds verbindingsproblemen ondervindt. Log opnieuw in in de SumUp-app en probeer een pinbetaling te doen om te zien of uw pinapparaat verbinding maakt met uw apparaat.
Neem contact op met ons Support Team als u problemen blijft ondervinden.