Din utbetalning är summan av alla kortbetalningar som mottagits genom SumUp. Du kan själv välja hur och när du vill få dina utbetalningar.

I denna artikel:

• Tidslinje för utbetalningar
  • Utbetalningsfrekvens
  • Spåra mina utbetalningar

Tidslinje för utbetalningar

SumUp behandlar dina transaktioner och överför sedan pengarna, minus transaktionsavgiften, till ditt bankkonto. Det tar normalt 3–5 arbetsdagar från transaktionsdatumet tills pengarna kommer in på ditt bankkonto.
Det är din kunds bank såväl som kortsystemen som avgör hur snabbt det går att få utbetalningen. Därför kan det vara så att transaktioner som genomförs på samma dag betalas ut olika dagar.

Lägg märke till att transaktioner med American Express eller utländska bankkort kan ta längre tid att betala ut.

Utbetalningsinställningar

Dina utbetalningar görs som standard varje dag. Om du inte vill ha utbetalningar varje dag kan du istället byta till veckovisa utbetalningar, eller månatliga.

Dagliga utbetalningar Veckovisa utbetalningar Månatliga utbetalningar
Alla arbetsdagar förutom helger och röda dagar Varje tisdag bortsett från röda dagar Den tredje arbetsdagen följande månad
Hur man ändrar utbetalningsfrekvens
  1. Logga in på sumup.me.
  2. Klicka på menyn på vänstersidan och välj "Inställningar".
  3. Kontrollera att din utbetalningsmetod är "Direkt till bankkonto".
  4. Välj önskad utbetalningsfrekvens

Viktigt

Du har möjlighet att ändra utbetalningsinställningarna när som helst. Detta påverkar endast utbetalningsfrekvensen för dina framtida utbetalningar. Dina tidigare transaktioner kommer att betalas ut i din senaste utbetalningsplan.

Spåra mina utbetalningar

Du kan också spåra dina utbetalning genom ditt Dashboard på sumup.me under försäljningsfliken. Se detaljerad utbetalningsinformation, filtrera utbetalningar efter tid, utbetalningsverktyg och belopp samt sök enkelt i utbetalningshistoriken.

Så fort en utbetalning har bearbetats får du en Utbetalningsrapport via email med en full förteckning över alla transaktioner som ingår i utbetalningen.

Hur man ser sin utbetalningshistorik
För att se uppgifter om enskilda utbetalningar:
  1. Logga in på sumup.me
  2. Klicka på "Försäljning" i menyn till vänster.
  3. Klicka på "Utbetalningar" i flikmenyn.
  4. Välj en utbetalning för att se alla transaktioner som ingår
Mitt kontoutdrag Mina kunders kontoutdrag
På ditt kontoutdrag visas att utbetalningarna kommer från: "SumUp Payments Limited - PID123-SUMUP"

Utbetalnings-ID (PID) visas också på de dagliga och månatliga utbetalningsrapporter vi skickar dig via e-post. Du hittar också PID i försäljningshistoriken i SumUp-appen och utbetalningshistoriken på ditt Dashboard på sumup.me.

Obs: Du kan när som helst byta bankkonto. Läs mer om det här.