Maksutapahtumaluettelo

Myyntihistoriasi sisältää yhteenvedon kaikista maksutapahtumista, jotka olet suorittanut SumUpilla. Lisäksi sen avulla voit tarkistaa nopeasti, onko maksutapahtuma onnistunut. Löydät myyntihistoriasi:

• käyttäjäsivultasi osoitteesta sumup.me,
  • SumUp-sovelluksesta ja
  • 3G-kortinlukijastasi.

Käyttäjäsivullasi osoitteessa sumup.me on Maksutapahtumat-osio, jossa voit suodattaa myyntihistoriasi päivämäärän, maksutyypin, tilan ja maksutapahtuman käsitelleen työntekijän mukaan.

Suodatusvaihtoehdot:

Aika
Osiossa on luettelo SumUpilla suorittamistasi maksutapahtumista viimeisten 6 kuukauden ajalta viimeisimmästä tapahtumasta alkaen.

Napsauttamalla “Kuusi kuukautta” -painiketta voit säätää ajanjaksoa tai määritettyä aikaväliä päivämäärän mukaan.
Vahvista valintasi napsauttamalla “Käytä”. Ensimmäinen esitetty tieto on viimeisin päivämäärä. Päivämäärän alapuolella näet kaikki kyseisenä päivänä suoritetut maksutapahtumat.
Maksutyyppi
Voit suodattaa tapahtumista kortti- tai käteismaksut napsauttamalla “Maksutyyppi”. Vahvista valintasi napsauttamalla “Käytä”.Jos asiakkaasi maksoi kortilla, tapahtuman alussa näkyy korttisymboli. Jos asiakkaasi maksoi käteisellä, tapahtuman alussa näkyy setelisymboli.
Status
Myyntihistoriassa näkyy kunkin maksutapahtuman tila. Voit suodattaa maksutapahtumista onnistuneet, epäonnistuneet, hyvitetyt tai peruutetut maksut napsauttamalla “Tila”. Vahvista valintasi napsauttamalla “Käytä”.Lisäksi tilitetyt maksutapahtumat on korostettu vihreällä “Tilitetty” -painikkeella. Epäonnistuneet, hyvitetyt ja palautetut korttimaksut on korostettu punaisella painikkeella.

Lisätietoja tapahtumiesi tilasta on täällä.
Työntekijät
Jos SumUp-tiliisi on rekisteröity useita työntekijöitäsi, voit suodattaa maksutapahtumat työntekijän mukaan napsauttamalla “Työntekijä“ ja syöttämällä kyseisen työntekijän kirjautumistunnukset. Vahvista valintasi napsauttamalla “Käytä“

Ohjeet työntekijätilien luontiin ja hallintaan löydät täältä.
Raporttini
Kirjanpidon helpottamiseksi voit ladata maksutapahtumaraportintuloraportin tai myyntiraportin valitsemaltasi ajanjaksolta.

Voit myös lähettää uudelleen päivittäiset tai kuukausittaiset tilitysraporttisi PDF-tiedostoina sähköpostiisi. Ohjeet tilitysraporttien pyytämiseen löydät täältä.

Maksutapahtuman tiedot

Maksutapahtumat-osiossa esitetty myyntihistoria antaa yksityiskohtaiset tiedot kustakin yksittäisestä maksutapahtumasta. Tältä näyttää onnistunut korttimaksu myyntihistorialuettelossasi osoitteessa sumup.me:

Käyttäjäsivullesi osoitteeseen sumup.me avautuu myyntihistorian oikealle puolelle ponnahdusikkuna, jossa näkyy digitaalinen kuitti. Napsauta yksittäistä tapahtumaa nähdäksesi sen tiedot.

SumUp-sovelluksessa voit napsauttaa tiettyä maksutapahtumaa nähdäksesi sen tiedot.

Lisätietoja maksutapahtumiesi tilasta löytyy täältä.

Maksutiedot eri alustoillamme:

Tiedot käyttäjäsivulla SumUp-sovelluksessa 3G-kortinlukija
Maksutapahtuma  Tunnus, päivämäärä/aika, summa, tila ja kortin tiedot
Tilitys Päivämäärä, maksun tunnus Päivämäärä, maksun tunnus Status
Hyvitys Päivämäärä, summa Päivämäärä, summa Status
Myynti Tuotekuvaus/nimi*, ALV, yhteensä/veroton Ei käytettävissä

*Kenttä täytetään sen mukaan, mitä syötit maksutapahtuman koodiin: tuotekuvauksesi vai ”Useita tuotteita”.

Myynnin yksityiskohdat

Voit tarkastella myynnin yksityiskohtia Maksutapahtumat-osiossa käyttäjäsivullasi osoitteessa sumup.me valitsemalla maksutapahtuman ja napsauttamalla ”Myynnin yksityiskohdat”. Näet luettelon kaikista myydyistä tuotteista, tuotteiden määrän ja maksetun ALV:n.

Huomaa: Myynnin yksityiskohtia voi tarkastella vain, jos yhdessä maksutapahtumassa on myyty useita tuotteita.

Kuitti − käyttäjäsivunäkymä

Myyntihistorian tarkastelu

Henkilökohtainen käyttäjäsivusi osoitteessa sumup.me
  1. Kirjaudu käyttäjäsivullesi osoitteessa sumup.me SumUp-tiliisi liitetyllä sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  2. Napsauta vasemmanpuoleisen valikon kohtaa ”Maksutapahtumat”. Näet luettelon viimeisten kuuden kuukauden aikana käsitellyistä tapahtumista.
  3. Voit hakea yksittäisiä tapahtumia käyttämällä suodatusvaihtoehtoja tai syöttämällä maksutapahtuman koodin oikeassa yläkulmassa olevaan hakupalkkiin.
  4. Voit tarkastella yksittäisen maksutapahtuman tietoja napsauttamalla tapahtumaa. Oikealle puolelle avautuvassa ponnahdusikkunassa näkyy maksutapahtuman aikajana, tapahtuman tiedot ja myynnin yksityiskohdat, jos maksutapahtumassa on myyty useampi kuin yksi tuote.
SumUp-sovelluksessa
  1. Kirjaudu SumUp-sovellukseen tiliisi liitetyllä sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  2. iOSissa napsauta myyntisymboliaDefault.png.
    Androidissa napauta tilisymbolia vasemmassa yläkulmassa ja valitse sitten ”Maksutapahtumat”.
  3. Jos haluat tarkastella yksittäistä maksutapahtumaa, selaa luetteloasi ja napauta haluamaasi tapahtumaa.
3G-kortinlukijallasi
  1. Kytke 3G-kortinlukija päälle.
  2. Siirry valikkoon nuolinäppäimillä (ylös tai alas).
  3. Siirry nuolinäppäimillä kohtaan ”Maksutapahtumahistoria” ja paina vihreää valintamerkkiä.
  4. Sen jälkeen voit tarkastella maksutapahtumiasi viimeisimmästä suorituksesta alkaen.
  5. Voit valita tietyn tapahtuman selaamalla sen kohdalle ja painamalla vihreää valintamerkkiä. Lukija näyttää tämän jälkeen maksutapahtuman koodin ja tapahtuman tilan.

Huomaa: Luettelossa näkyvät vain 3G-kortinlukijallasi käsitellyt maksutapahtumat. Jos haluat tarkastella toisella SumUp-kortinlukijalla käsiteltyä maksutapahtumaa, siirry käyttäjäsivullesi osoitteeseen sumup.me tai käytä SumUp-sovellusta.