På SumUp-kontot på sumup.me får du en användbar analys av dina transaktioner samt en bra grund för din redovisning med en detaljerad lista över de transaktioner du har gjort via SumUp i försäljningshistoriken. Du kan också hantera medarbetskonton och värva en vän på SumUp-kontot på sumup.me.

I denna artikel:

Översikt

Översikten ger dig en användbar analys av dina transaktioner. Du kan ange en tidsram i det övre högra hörnet så börjar SumUp automatiskt att analysera din försäljning för de angivna datumen.

• Totala försäljningsintäkter och utveckling jämför din försäljning med försäljningen föregående period. Du kan välja vilken räkneenhet som ska visas – totalt belopp eller antal transaktioner.

• Grafisk återgivning av dina dagliga eller veckovisa transaktioner under den angivna tidsramen. Figuren anpassas efter kategorierna: ”Summa” eller ”Antal”. Genom att hålla markören över staplarna ser du en uppdelning av transaktionerna den angivna veckan eller dagen, beroende på ditt val.

• Transaktionsfördelning delas upp i kreditkort, betalkort och kontantbetalningar i ett cirkeldiagram.

• Högsta/lägsta försäljningsintäkter (dag eller vecka, beroende på ditt val).

• Senaste utbetalning till ditt bankkonto.

Transaktioner

I fliken ”Transaktioner” hittar du en lista över alla transaktioner du någonsin har gjort via SumUp. Här finner du en djupgående guide till din försäljningshistorik för både SumUp-kontot och i SumUp-appen.

Du kan också skicka om utbetalningsrapporter och hämta rapporter direkt (Excel- eller CSV-format). Klicka här och gå till ”Skicka en utbetalningsrapport igen” om du vill ha mer information om hur du gör detta.

Du kan också återbetala transaktioner under fliken ”Transaktioner”. Klicka här om du vill ha hjälp med det.

Butik

Vill du ha en kortläsare till? Inga problem. I vår integrerade butik kan du köpa flera kortläsare utan krångel. Klicka på ”Butik” i menyraden till vänster och välj hur många kortläsare du vill ha. Ange leveransadress och välj betalningsmetod så är du på god väg att ytterligare förbättra och effektivisera verksamheten.

Medarbetare

Det är viktigt att tänka på att bara en användare kan komma åt kontot vid en given tidpunkt och därför går det inte att ta betalt samtidigt. Du kan enkelt lösa problemet genom att skapa medarbetarkonton så att medarbetarna kan ta betalt samtidigt med eget konto.

Olika konton, ett bankkonto: Transaktionen som görs av medarbetarna betalas ut till bankkontot som du har registrerat.

Klicka här om du vill veta mer om medarbetskonton.

Värva en vän

Bjud in dina vänner till SumUp och tjäna 200 kronor för varje beställd kortterminal. Dina vänner tjänar också på det, då de får en rabattkod för deras köp av kortläsare.

Skicka antingen ett e-postmeddelande direkt från SumUp-kontot på sumup.me, gör ett Facebook- eller Twitter-inlägg eller kopiera och klistra in din personliga länk var du vill. Läs den här artikeln om du vill ha mer information.

Support

Du kan skicka direkta supportförfrågningar till oss via kontaktmallen som du hittar under fliken ”Service”. Om du skickar en supportförfrågan direkt via SumUp-kontot kan vi samla all nödvändig information snabbare och i sin tur hjälpa dig snabbare. Du hittar också våra kontaktuppgifter på den här sidan med en länk till kundtjänst.

Kontoområde

Du hittar ditt kontoområde i det övre högra hörnet av SumUp-kontot. Här kan du välja mellan fyra olika alternativ:

• Med konto kan du titta på dina företagsuppgifter (bland annat användarnummer) och personuppgifter. Se till att dina företagsuppgifter och personuppgifter alltid är aktuella eftersom de används för att verifiera din identitet. Om du vill ändra något ber vi dig skicka ett meddelande till kundtjänst.
    Du kan också ändra ditt bankkonto på egen hand. Mer information finns i den här artikeln.
    SumUp kan be dig om vissa dokument för att verifiera ditt konto. I den här artikeln hittar du mer information om officiella dokument.
    Du kan enkelt ladda upp dem på egen hand under fliken ”Dokument”. Klicka på motsvarande ruta (till exempel ”Identifikation”) och sedan på ”Välj filer att ladda upp” så öppnas ett fönster med alla dina filer. Välj den fil du vill ladda upp och klicka på ”Öppna”.

Obs!

Filen måste vara mindre än 10 MB. Om filen är större kan du inte ladda upp den. Lugn, om filen är större än 10 MB skickar du den till kundtjänst via e-post (onboarding@sumup.se).

• Med inställningar kan du ändra ditt lösenord om du vill. Du behöver bara ange ditt nuvarande lösenord och ditt nya lösenord. Spara ändringarna genom att klicka på ”Byt lösenord”. Du kan nu logga in på SumUp-kontot med dina nya inloggningsuppgifter.

• Utvecklare är en särskild sida som skapats för våra integrationspartners som använder vår programvara i sina system.

• Med logga ut kan du logga ut från ditt konto.