De SumUp 3G kaartlezer is ons nieuwste product, speciaal ontworpen voor klanten die liever een alles-in-één apparaat hebben om pinbetalingen mee te accepteren. De ingebouwde simkaart en onbeperkte data zorgen ervoor dat de kaartlezer verbonden is met het internet. Hierdoor heeft u geen telefoon of tablet meer nodig

setupicon1.png 3G Kaartlezer installatie: Een stapsgewijze handleiding

Voordat u betalingen kunt gaan accepteren met uw nieuwe 3G Kaartlezer, dient u deze eerst te installeren.Het proces is snel en gemakkelijk—volg hiervoor deze instructies:

1. Zorg ervoor dat u de registratie van uw SumUp account heeft voltooid door in te loggen op sumup.me. Dit is noodzakelijk om te kunnen beginnen met het accepteren van betalingen.
  2. Zet het apparaat aan door op de aan-uitknop te drukken.
  3. Selecteer de taal voor uw apparaat.
  4. Zodra de kaartlezer verbonden is, voert u op het touchscreen het e-mailadres en wachtwoord in dat is gekoppeld aan uw SumUp account. Tip: U kunt de knoppen op het apparaat gebruiken om de nummers in te voeren.
  5. Op de kaartlezer verschijnt dan het volgende scherm, "Voer bedrag in". Voer een bedrag in (minimaal €1,-) en druk op het groene vinkje om uw eerste betaling met de kaartlezer te accepteren.

En klaar! We wensen u veel plezier met uw 3G kaartlezer.

cardpay.png  Accepteer kaartbetalingen

Nu uw 3G kaartlezer is geïnstalleerd, kunt u beginnen met kaartbetalingen accepteren. Dit is eenvoudig. Doorloop de volgende stappen:

1. Schakel uw 3G Kaartlezer in. U wordt automatisch ingelogd als u uw inloggegevens heeft ingevoerd tijdens de installatie van de kaartlezer.
  2. Voer het transactiebedrag in en druk op het groene vinkje.
  3. De klant kan betalen zodra op het scherm "Uw kaart a.u.b." verschijnt door:
    • De kaart met NFC-mogelijkheid op het scherm van de kaartlezer te leggen, of
    • De chipkaart onderin de kaartlezer te steken, of
    • De magneetstrip aan de bovenkant van de kaartlezer door te halen.
  4. Het is mogelijk dat de klant de betaling moet autoriseren door middel van de pincode of door een handtekening te zetten op het scherm, voordat deze op het groene vinkje kan drukken.
  5. Daarna verschijnt de melding "Stuur bon". Hieronder selecteert u één van de volgende opties: "Geen bon", "E-mail bon" of "SMS bon". Afhankelijk van de voorkeur van de klant, vraagt u de klant het e-mailadres of telefoonnummer in te voeren.

Klaar! U bent nu klaar voor uw volgende transactie.