Als u problemen ondervindt bij het verbinden van uw PIN+ kaartlezer met uw smartphone/tablet, volg dan onderstaande stappen om de problemen te verhelpen. In deze handleiding helpen we u het probleem met uw kaartlezer op te lossen zodat u zo snel mogelijk weer verder kunt met verkopen.

Herstart de PIN+

U kunt uw kaartlezer en de Bluetooth chip herstarten door het batterijgedeelte te openen en weer te sluiten. Dit lost mogelijk de verbindingsproblemen op.

Batterijen vervangen

Een te laag batterijniveau kan verbindingsproblemen veroorzaken en daarom raden we u aan de batterijen uit uw kaartlezer te halen.Gebruik alleen AAA 1.5 V batterijen (geen oplaadbare batterijen). Onjuist geplaatste of lege batterijen kunnen ertoe leiden dat transacties mislukken, zelfs als de kaartlezer aangaat. Controleer altijd of u de batterijen op de juiste manier (+/- tekens) invoert (zie foto hieronder).

Activeer Bluetooth modus

U kunt de PIN+ zowel met Bluetooth als met de kabel verbinden met uw telefoon/tablet. Volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat de Bluetooth-modus actief is:

1. Houd de aan/uit-knop 10 seconden ingedrukt.

2. Er verschijnen vervolgens twee symbolen, één voor de kabel (links) en één voor Bluetooth (rechts), op het scherm van de kaartlezer. Een vierkant geeft aan welke modus is geactiveerd.

3. Als het vierkant van de kabel naar de Bluetooth modus beweegt, is de Bluetooth modus geactiveerd.

4. Als u per ongeluk de kabel modus heeft geselecteerd, houdt u de knop opnieuw voor 10 seconden ingedrukt. Het vierkant gaat dan terug naar de Bluetooth Modus.