Osäker på vilken kortläsare som passar dig? Vi finns här för dig. Här hittar du en guide till våra kortläsare.

Air kortläsare

Kortläsaren SumUp Air är den perfekta partnern för ditt företag – använd den tillsammans med SumUp-appen på din smartphone eller surfplatta. Mer info:

• Ansluts via Bluetooth.
    • Accepterar både chip och kontaktlösa betalningar (NFC) samt Apple Pay och Google Pay.
    • Transaktioner godkänns av kunden via PIN-kod på kortläsaren eller via signatur i SumUp-appen.
    • Laddas med en mikro-USB-kabel som kopplas till dator, en annan strömkälla eller SumUps laddningsstation.
    • Batteriet räcker upp till 500 transaktioner.
    • Kan ta emot följande kort: Visa, VPay, Mastercard, Maestro, American Express, Diners Club, Discover och Union Pay.

3G kortläsare

Kortläsaren SumUp 3G är SumUps senaste innovation – en fristående enhet som fungerar utan smartphone eller surfplatta. Mer info:

• Ansluts till 3G-nätverket via inbyggt SIM-kort (utan extra kostnad).
    • Accepterar chip, kontaktlösa betalningar (NFC) och betalningar med magnetremsa samt Apple Pay och Google Pay.
    • Transaktioner godkänns av kunden via PIN-kod eller signatur på kortläsaren.
    • Laddas med en USB-C-kabel som kopplas till dator eller en annan strömkälla.
    • Batteriet räcker upp till 50 transaktioner.
    • Kan ta emot följande kort: Visa, VPay, Mastercard, Maestro och American Express.

Användning

• Vi kan bara garantera att våra kortläsare fungerar som de ska om de används i temperaturer mellan -10°C och +45°C. Därför rekommenderar vi dig att inte lämna kortläsaren i bilen en längre stund under sommaren eller vintern.
    • Även om du inte använder kortläsaren rekommenderar vi dig att ladda den en gång i månaden.
    • Kortläsaren är utformad med säkerhetssensorer för att skydda den mot att manipuleras. Därför bör du alltid hantera kortläsaren varsamt. Se till att enheten inte utsätts för stötar. Då undviker du att det automatiska säkerhetslåset aktiveras. Om låset aktiveras är det permanent och kortläsaren kan inte längre användas.
    • Se alltid till att du inte använder kortläsaren på ytor som är magnetiska eller i metall. Enheten har en säkerhetsfunktion som förhindrar obehörig läsning av magnetiska kortremsor på kredit- och betalkort. När kortläsaren placeras på eller nära en metallyta kan detta leda till att betalningen automatiskt nekas.