Vanliga frågor och svar före registrering

Har du inte registrerat dig för SumUp än och vill veta mer om kortterminalen och vår service? Då har du kommit rätt. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna före registrering.

I denna artikel:

Vad kostar det?

Kortläsaren Air från SumUp kostar 799 kr (exklusive moms, inklusive frakt). Vänligen se vår hemsida för aktuella erbjudanden. Du betalar bara en transaktionsavgift på 1,9 % per transaktion för alla godkända betal- och kreditkort. Det tillkommer inga ytterligare kostnader för dig.

Det finns inga månadsavgifter, inga fasta kostnader och ingen minimiavgift.

Vilka kort kan jag ta emot?

Du kan ta emot alla betal- och kreditkort med loggan Visa, V PAY, Mastercard, Maestro eller American Express på.

Hur registrerar jag mig?

Du kan registrera dig på www.sumup.se genom att klicka på den gröna knappen ”Kom igång”. Du kommer att guidas genom en registrering i två steg där du kan skapa ett konto och beställa din kortterminal.

Finns det företagskategorier som SumUp inte stöder?

Ja, som en reglerad enhet lyder vi under stränga krav från finansiella tillsynsmyndigheter, kortsystemen (Visa, Mastercard och American Express) och vår inlösande bank. Vår licens är inte obegränsad och vi kan därför inte stöda alla affärsmodeller. Här hittar du en lista över företag som inte stöds.

Vilka krav ställs på bankkontot som används för mina utbetalningar?

På grund av lagen mot penningtvätt är det viktigt att bankkontot är registrerat i samma land som företaget (och därmed också i samma land som SumUp-kontot).

Om SumUp-kontot är registrerat i Sverige måste du alltså ange ett bankkonto från Sverige.

Vilka kvalifikationer behöver jag?

Allt du behöver för att använda SumUp är en internetaktiverad smartphone eller surfplatta. Om du använder en Android-enhet krävs Bluetooth 4.0 och minst Android 4.4 som installerat operativsystem. För iOS krävs samma Bluetooth-krav som för Android och minst iOS 8.0. Du kan kontrollera om enheten är kompatibel här.

Hur snart kan jag komma igång om jag registrerar mig nu?

Om du registrerar dig och beställer kortterminalen idag levereras enheten så fort vi tagit emot din betalning. Leveranstid efter betalning är mellan fyra till fem arbetsdagar.

Sedan kör du igång genom att konfigurera kortläsaren och göra en testtransaktion.

Får min kund ett kvitto på sin betalning?

När du har gjort en betalning kan du skicka ett kvitto till kunden via e-post eller SMS. Kvittot kommer från SumUp så du betalar inget.

Du kan också ansluta en kvittoskrivare. Klicka här om du vill ha mer information om skrivare.

Hur lång tid tar det tills jag får min utbetalning?

Det brukar ta tre till fem arbetsdagar från transaktionsdagen tills pengarna syns på bankkontot.

För varje utbetalning till ditt bankkonto får du en utbetalningsrapport (PDF-format) via e-post med alla transaktioner som ingår i utbetalningen.

Du kan också kontrollera statusen för transaktionerna i ditt personliga SumUp-konto på sumup.me.

Finns det ett transaktionsregister för min revisor eller skatteverket?

Ja, du kommer att få en utbetalningsrapport som PDF-fil för varje belopp som betalas in på ditt bankkonto. Du får också en månatlig sammanställning över alla transaktioner och utbetalningar samt en separat PDF-fil med alla transaktionsavgifter. Dessa dokument kan skickas direkt till din revisor eller Skatteverket. Se till att de inte hamnar i skräppostmappen.

Jag reser ofta utomlands. Kan jag använda SumUp?

Du kan aktivera användningen av SumUp i ett annat land under en viss tid. Detta gäller bara i de länder där vi erbjuder våra tjänster. I den här artikeln hittar du en lista över de länder vi arbetar i.