Cloud Print Hjälp - Steg för steg-guide

Skicka ett kvitto direkt efter genomförd transaktion

1. Genomför kontant- eller korttransaktionen i SumUp-appen. Du kommer då att se den här skärmen:

2. Klicka på delikonen i det övre högra hörnet.
  3. Välj ett alternativ:
    • Skriv ut kvitto via en ansluten skrivare
    • Dela kvitto via e-post, Bluetooth eller annan app
    • Spara kvitto till din iCloud eller Google drive
  4. Välj tillvägagångssätt genom att klicka på respektive alternativ. Mottagaren kommer att få en PDF-fil med all relevant betalningsinformation som produkt- /tjänstinformation, betalningsmetod och företagets namn och adress.
  5. Det är allt!

Observera att du som användare inte automatiskt får ett kvitto när du delar eller skriver ut ett till din kund.
Om du vill ha ett kvitto för bokföringsändamål, se guide nedan.

Skicka ett extra kvitto

Du kommer alltid att kunna skicka ett kvitto till din revisor eller till din kund om de tappade kvittot och behöver en kopia. Följ dessa steg för att skicka ett kvitto igen:

1. Öppna SumUp-appen.
  2. Välj Försäljningshistorik.
  3. Välj den transaktion som du vill skicka en kvittokopia för.
  4. Klicka på de 3 punkterna och välj "Skicka kvitto".
  5. Klicka på delikonen i det övre högra hörnet.
  6. Välj ett alternativ:
    • Skriv ut kvitto via en ansluten skrivare
    • Dela kvitto via e-post, Bluetooth eller annan app
    • Spara kvitto till din iCloud eller Google drive
  7. Välj tillvägagångssätt genom att klicka på respektive alternativ.
  8. Det är allt!

Tips för att ansluta din skrivare

• Kontrollera att skrivaren har en Cloud Print-funktion. Mer information finns i skrivarens bruksanvisning.
  • Cloud Print-funktionen är tillgänglig när enheten är ansluten till WiFi.
  • Om din skrivare är ansluten till samma Google-konto som enheten där du använder SumUp-appen kan du dela och / eller skriva ut kvittot på distans.
  • Här hittar du information om hur du konfigurerar Google Cloud Print.
  • Här hittar du information om hur du ställer in din Apple AirPrint.